Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pedeliştii au cheltuit banii publici după bunul plac


   Fostul prefect Dragoș Mircea a încheiat contracte în valoare totală de două mii de lei cu avocații care au pierdut în fața juriștilor de la Consiliul Județean, în procesul privind sediul Biroului Electoral de Circumscripție de la alegerile locale. Cei doi avocați, Gabriel Nicolae și Mioara Flenchea au reprezentat Prefectura în fața magistraților de la Curtea de Apel Galați. Prefectul pedelist a preferat să dea câte o mie de lei celor doi avocați, deși instituția avea 14 angajați în cele două servicii juridice, șefii ambelor servicii având delegație în dosar. Cu toate acestea, pedeliștii din Prefectură au decis să cheltuiască banii publici pentru interesele partidului stat, angajând avocați.
   Așa s-a ajuns în situația penibilă ca o instituție care reprezintă Guvernul în Vrancea să angajeze avocați, pe care să îi plătească din bani publici, pentru un proces cu administrația județeană. Deși nu a avut bani pentru avocați în procesele de retrocedări de păduri, pierdute pe bandă rulantă în fața procuratorilor, Prefectura a găsit bani pentru contracte de reprezentare cu avocați în procesul pentru sediul BEJ. Angajarea de avocați pentru procese cu miză politică arată, încă o dată, disprețul pedeliștilor care au condus Prefectura, față de cheltuirea banului public.
   Reamintim că, la momentul procesului, reporterii de la Monitorul de Vrancea au discutat cu avocații contractați de Prefectură. Doar avocatul Gabriel Nicolae a recunoscut că a reprezentat Prefectura. Avocatul Mioara Flenchea a negat că a reprezentat Prefectura în acest dosar, fiind interesată mai mult de persoana care i-a informat pe ziariști că a fost la Galați.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?