Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Subvenţia la animale ar putea creşte în această toamnă


   Peste 6.700 de fermieri vrânceni ar putea primi mai mulți bani pentru animalele pe care le cresc în gospodării. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat recent că subvenția pentru bovine și ovine ar putea crește până la plafonul maxim aprobat de Comisia Europeană însă decizia va fi luată după finalizarea controalelor în teren.
   La nivelul județului Vrancea, conform evidențelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură sunt nu mai puțin de 5.625 de cereri pentru subvenția la bovine, pentru un număr de 32.564 capete de animale. De asemenea, pentru subvenția la ovine au fost depuse 686 de cereri, pentru un număr de 104.774 capete animale, iar în ceea ce privește subvenția pentru caprine au fost depuse 393 de cereri, pentru 27.122 capete animale.
   Subvențiile se acordă producătorilor agricoli înscriși cu cod de identificare în evidența APIA, în funcție de efectivul înregistrat în Registrul național al exploatațiilor. „Ne propunem pentru 2012 să acordăm sprijinul financiar pentru sectorul de bovine și ovine aproape de plafonul maxim aprobat pentru zootehnie de Comisia Europeană, respectiv de 219 milioane de euro pentru bovine și aproape 80 de milioane de euro la ovine și caprine. Acest sprijin pe exploatație se va acorda după finalizarea controalelor, probabil începând cu luna septembrie. Vrem să dăm acest semnal sectorului de creștere a bovinelor și ovinelor mai ales că toate aceste sume se contorizează pentru bugetul anului 2013”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?