Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Zece cazuri de rujeolă şi două de rubeolă, într-o lună


   Din ce în ce mai multe cazuri de rubeolă și rujeolă sunt diagnosticate, la nivelul județului Vrancea. În luna iunie, medicii au diagnosticat 10 cazuri de rujeolă și două de rubeolă, iar de la începutul anului, aproximativ 300 de persoane au fost diagnosticate cu cele două boli. 
   Medicii spun că anul acesta este unul cu incidență epidemică la rubeolă, existând riscul apariției unei epidemii, mai ales că în alte județe din țară sute de copii au fost diagnosticați cu această boală. Ultima epidemie de rubeolă din județul nostru a fost în 2003, când au fost diagnosticate 4.786 cazuri.
Pentru a preveni contractarea acestei boli, medicii recomandă vaccinarea. În stocurile DSP Vrancea mai sunt aproximativ o mie de doze de vaccin ROR (antirujeolic-antiurlian-antirubeolic), așa că cei care doresc să fie vaccinați, se pot adresa medicilor de familie. La orice semn al bolii, copiii trebuie duși de urgență la medic. „Pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie să se vaccineze la timp, să se adreseze medicului de familie la orice semn al bolii, pentru că această boală debutează ca o simplă răceală și abia la câteva zile apare erupția. La sugarii între șase luni și un an, există riscul de deces”, atrag atenția medicii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?