Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Puşcoiu: Uciderea preotului Marin nu este crimă, ci „jertfă“


   Magistrații Tribunalului Vrancea au judecat, ieri, propunerea de prelungire a arestului preventiv în cazul lui Florentin Pușcoiu, bărbatul de 30 de ani, acuzat de uciderea preotului Tudor Marin. Bărbatul a declarat în fața magistraților că fapta lui nu poate fi numită crimă, ci mai degrabă o „jertfă”, susținând că el nu a făcut altceva decât să aducă la îndeplinire un mesaj al lui Dumnezeu.
   Nici după câteva săptămâni de arest, acesta nu se simte vinovat și a susținut în continuare declarația prin care spunea că victima nu era un preot adevărat.
   Timp de mai multe zile Florentin a fost expertizat, din punct de vedere psihiatric, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, dar la dosarul cauzei încă nu a ajuns raportul. Învinuitul a susținut că ar fi schizofrenic, dar nu a urmat niciodată un tratament în acest sens.
   Fapta pe care Florentin a recunoscut că a înfăptuit-o și pe care a spus că nu o regretă, a fost comisă pe 16 iunie. Preotul Tudor Marin a fost ucis cu două lovituri de cuțit, chiar în biserica în care slujea. Terminase slujba, când a fost abordat de agresor. Florentin i-a cerut explicații despre două versete din Vechiul Testament, dar cel mai probabil nu a fost pe deplin mulțumit de lămuririle primite.
La audieri bărbatul explicat că a avut un vis cu două săptămâni înainte de comiterea faptei, prin care Dumnezeu i-a transmis să ucidă un preot. Florentin a mai declarat și că chipul preotului Marin semăna cu cel din visul său, așa că a decis să urmeze „ordinul”.
   Dacă prelungirea arestului îl va nemulțumi, Florentin Pușcoiu poate declara recurs. În tot acest timp, procurorii continuă cercetările și așteaptă concluzile experților de la București, în ceea ce privește starea psihică a învinuitului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?