Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Prima zi a curselor de tauri de la Pamplona s-a soldat cu cinci răniţi


   Primul tur al curselor de tauri de la festivalul San Fermin de la Pamplona s-a soldat cu împungerea unei persoane în picior și rănirea ușoară a altor patru, în contextul în care mii de alergători au fugit în fața a șase tauri de luptă pe străzile orașului spaniol din nord, au declarat sâmbătă oficiali.
   Alergătorii, în haine albe tradiționale și cu eșarfe roșii în jurul gâtului, au trecut unii peste alții sau au căzut în cursa anuală de pe străzile alunecoase umezite de rouă, spre arena din oraș. Unul dintre tineri a fost prins de cămașă de cornul unui taur și a fost târât câțiva metri pe jos, dar a reușit să se ridice și să fugă. Alergătorul împuns în picior a fost dus la un spital local, iar ceilalți patru răniți au primit îngrijiri pentru tăieturi și vânătăi, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii, Jose Aldaba.
Sâmbătă, taurii masivi aparținând fermei de creștere Dolores Aguirre au alergat de la un țarc aflat la marginea orașului, unde au petrecut noaptea, de-a lungul unui traseu de 849 de metri către arenă, în 2 minute și 53 de secunde, un timp relativ lent. Ultimul taur a fost dezorientat și a intrat în arenă unde a provocat panică, deoarece a urmărit mai mulți alergători înainte de a fi convins să meargă în siguranța grajdurilor de către însoțitorii cu pelerină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?