Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Angelina Jolie participă la Festivalul de Film de la Sarajevo


   Angelina Jolie, care a debutat ca regizoare în 2011, cu un film despre violențele la care au fost supuse femeile din fostul spațiu iugoslav în timpul războiului din Bosnia (1992 – 1995), a sosit sâmbătă la Festivalul de Film de la Sarajevo, au anunțat organizatorii evenimentului. Angelina Jolie a sosit la Sarajevo la bordul unui avion privat, fiind însoțită de trei dintre cei șase copii ai săi. După ce a aterizat pe aeroportul din Sarajevo, actrița s-a deplasat la cartierul general al festivalului de film, din centrul orașului.
   Ea a deschis un atelier de film și a susținut o conferință dedicată tinerelor talente din lumea cinematografiei – scenariști, regizori, actori și producători – din 13 țări din Europa de Sud-Est, potrivit unui comunicat al serviciului de presă al festivalului. „Festivalul de film de la Sarajevo este un eveniment foarte important care atrage atenția lumii asupra artei, muzicii și a imensului talent din această regiune”, a declarat Angelina Jolie. „Pentru mine este întotdeauna o mare plăcere să fiu aici”, a adăugat actrița americană.
   Ea a vorbit și despre experiențele sale din numeroasele călătorii pe care le-a efectuat în țări sărace sau afectate de război, în calitate de ambasadoare a bunăvoinței din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiați din cadrul ONU. Cu această ocazie, Angelina Jolie a primit decorația de cetățean de onoare al orașului Sarajevo. Distincția i-a fost acordată pentru că prin intermediul filmului ei „In the Land of Blood and Honey”, lansat pe marile ecrane în 2011, „a contribuit la păstrarea adevărului despre evenimentele din timpul războiului din Sarajevo și din Bosnia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?