Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Generalul Wesley Clark, consilier al premierului pe probleme strategice şi de securitate


   Generalul american Wesley Clark a acceptat să devină consilier al primului ministru pe probleme strategice și de securitate, a anunțat, joi, premierul Victor Ponta.
   Potrivit acestuia, între cei doi a existat, joi, o primă întâlnire și o primă discuție pe teme de investiții și despre potențialul României în agricultură. „Am avut azi o primă întâlnirile și o primă discuție în care cele mai importante teme s-au referit la investiții și potențialul României în zona energiei și în zona agriculturii. Bineînțeles, am dezbătut și probleme politice, dar mi-am cerut scuze că domnia sa vine într-un moment politic tensionat, însă strategie înseamnă termen lung și sper să beneficiez foarte mult din experiența și cunoștințele unei personalități ca domnia sa”, a declarat Ponta.
   La rândul său, generalul Clark s-a arătat onorat că poate ajuta guvernul și pe cetățenii României. „E o onoare să fiu aici, cu dumneavoastră, în România și sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care România o oferă lumii cu potențialul său economic solid în domeniul energiei, al mineralelor strategice și mai ales în agricultură”.
   Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, nu va fi remunerat și nu va participa la ședințele Cabinetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?