Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ilie Sârbu: Moţiunea de cenzură, după Congresul PSD


Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat ieri că este posibil ca moțiunea de cenzură să fie depusă în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Sârbu a precizat că, cel mai probabil, moțiunea de cenzură va fi depusă după Congresul PSD, programat pentru 16 octombrie.
„Dacă va fi depusă (moțiunea de cenzură – n.r.), o vom depune după Congresul care va avea loc pe 16 octombrie, ori în cea de-a doua parte a lunii octombrie, ori în prima parte a lunii noiembrie. Acest lucru urmează să fie discutat și, în funcție de situațiile care apar, vom vedea care este prioritatea noastră absolută. (…) Oricum nu avem posibilitatea să depunem înainte de Congres. La ora actuală nu avem voturile necesare. Dacă o depunem doar ca să facem un gest politic, putem face și lucrul ăsta”, a declarat acesta.
Întrebat dacă opoziția dorește să demareze, în paralel cu depunerea moțiunii de cenzură, procesul de suspendare a șefului statului, Sârbu a replicat că o hotărâre în acest sens depinde foarte mult de atitudinea președintelui țării, dar și de decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la Legea pensiilor.
„Va trebui să stabilim dacă vom merge în paralel și cu moțiunea de cenzură și cu suspendarea președintelui. Vom stabili care este prioritatea noastră”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?