Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO şi GALERIE FOTO: CL Focşani dă un milion de lei pentru ca ENET să plătească factura la gaze


 

   Consilierii locali focșăneni au aprobat în cadrul ședinței extraordinare de ieri un proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social la SC ENET SA Focșani cu un milion de lei, de la 15,2 milioane, la 16,2 milioane lei. Această măsura este necesară întrucât factura lunii martie la gaze trebuia achitată până la data de 30 iunie, însă din cauza lipsei de lichidități, ENET nu a putut plăti această sumă. Consiliul Local, care este acționar unic la societatea locală de termoficare, a convenit cu furnizorul de gaze GDF Suez Energy România eșalonarea ratelor de plată până la 31 iulie 2012, astfel încât până la 30 iunie ENET să plătească 5 milioane de lei, iar până la 31 iulie – 3,2 milioane lei. „Neachitarea la scadență a oricărei sume dă dreptul GDF Suez să sisteze furnizarea gazelor naturale”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.
   De altfel, în această perioadă, la robinetele focșănenilor care sunt abonați ai ENET nu curge apă caldă, pe de o parte din cauza reviziei anuale și a lucrărilor de modernizare care au loc la noua centrală termică, iar pe de altă parte, din cauza întreruperii gazelor, de vină fiind datoriile către GDF Suez. Această situație va dura circa trei săptămâni, după cum a anunțat conducerea ENET.
   Primarul Decebal Bacinschi a făcut ieri, în timpul ședinței de Consiliu Local, un apel către cetățeni să își plătească facturile restante, care depășesc 10 milioane de lei. De la data de 30 iunie, ENET a intrat în perioada de penalizări, pentru că a depășit cele 60 de zile de la plata ultimei facturi. Primarul Bacinschi a precizat că joi va merge la Constanța, la întâlnirea Asociației Municipiilor din România, unde se va lua în discuție și finanțarea CET-urilor. „Sunt situații în unele localități conduse de primari PDL în vechiul mandat, unde CET-urile au primit mulți bani, în unele cazuri peste 60 miliarde de lei. Prin comparație, nouă ni s-a alocat pe ianuarie și februarie 6,5 miliarde de lei vechi, sume infime. Cu toate acestea, spre deosebire de alte locuri din țară, Primăria Focșani nu are nicio datorie către ENET”, a menționat primarul Decebal Bacinschi.
   Proiectul de recapitalizare a ENET cu un milion de lei a fost adoptat cu votul tuturor consilierilor locali. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?