Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Marian Milea, de la Prosport, la Academia Hagi Constanţa


   Fundașul de bandă dreapta de la Prosport Focșani, de la grupa 2001, Marian Milea a jucat zilele trecute pentru echipa Academiei Gheorghe Hagi Constanța într-un turneu desfășurat la București.
În vârstă de 11 ani, Marian Milea a evoluat ca titular în cele opt meciuri pe care trupa antrenată de profesorul Aurică Despa le-a jucat în turneul de la București. „Marian Milea a marcat două goluri în cele opt partide, evoluția sa fiind apreciată de specia-liștii prezenți la competiție. Jucătorul nostru a fost chemat la începutul lunii august de Academia Hagi la un stagiu de pregătire cu grupa 2001 care va avea loc la Constanța. În perioada 29 august-2 septembrie, Marian Milea va participa cu Academia Hagi la turneul E-On Kinder de la Tîrgu Mureș. Este pentru prima dată când pentru un jucător din Vrancea există un acord oficial cu Academia Hagi”, ne-a declarat președintele Prosport, Laurențiu Muscalu.
   Acesta a ținut să spună câteva lucruri și despre drumul pe care urmează să-l facă Marian Milea în sportul rege. „Marian este un jucător cu o capacitate de efort foarte bună și are o îndemânare a balonului în regim de viteză de apreciat. Se pliază excelent pe sistemul de joc al echipelor de la Academia Hagi, 4-3-3. Profesorul Aurică Despa îi apreciază calitățile și faptul că i-a dat încredere și în meciurile în care nu a fost în cea mai bună formă, arată că și-l dorește la Academia Hagi. Prosport Focșani și Academia Hagi vor intra într-un parteneriat de lungă durată”, a mai spus Muscalu.

FC Barcelona îi așteaptă pe copiii de la Prosport

   În toamna acestui an, o delegație a clubului Prosport va merge în vizită la cel mai important club al momentului, FC Barcelona. „Istorie, caracter, performanță, onoare și prestigiu. Sunt cuvinte care lipsesc, din păcate din fotbalul vrâncean și nu numai. Prosport va merge în continuare pe același drum pentru a arăta elevilor săi adevărata față a fotbalului profesionist. Doar așa vom reuși să creștem adevărații campioni, dar și oameni educați în spiritul fair-play”, a mai adăugat profesorul Laurențiu Muscalu.
   Åžcoala de Fotbal Prosport Focșani și Promenada Mall au reușit într-un an și jumătate să organizeze cinci turnee de anvergură, „Cupa Prosport-Promenada Mall” devenind un brand în lumea fotbalistică juvenilă din România. Prosport și Promenada reprezintă de fapt rețeta succesului. Peste 300 de echipe, mii de copii, sute de premii și medalii pentru cluburile participante la aceste turnee.
Cele mai bune echipe de copii și juniori din țară au fost prezente la Focșani unde s-au desfășurat adevărate festivaluri fotbalistice. Dani Coman, Miodrag Belodedici și Mihai Stoichiță sunt doar câteva nume de invitați speciali ai celor de la Prosport și Promenada Mall. Colectivul tehnic al celor de la Prosport este unul care îmbină tinerețea cu experiența. Laurențiu Muscalu, Petrică Ene, Ionuț Constantinescu, Adrian Schinește, George Huluba și Stan Rodinel sunt cei care se ocupă de formarea tinerelor talente.
   Peste 150 de copii și zece grupe de vârstă. Prosport reprezintă o provocare pentru toți. Prosport nu este doar un simplu club. Este o stare de spirit. Un grup unit care a intrat pe ușa din față a fotbalului juvenil din România, fiind un nume respectat.

Åžcoala de Fotbal Prosport, brand național   

   Anul 2012 a fost cel mai prolific pentru Åžcoala de Fotbal Prosport. Grupa 2001 a jucat finala celui mai important turneu din România, Brașov Indoor Cup, cucerind medaliile de argint. Marian Milea a fost desemnat ca fiind cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea a câștigat titlul de golgheter în cadrul aceluiași turneu.
   La „Cupa Promenada Mall”, grupa 2005 a câștigat medaliile de aur, iar Eduard Pană a câștigat titlul de golgheter cu 18 goluri înscrise. La grupa 2001, Prosport a fost la un pas de a câștiga titlul în finala disputată în fața celor de la Stars Brăila. Marian Milea a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Rareș Dobrescu a câștigat titlul de golgheter. „Sunt trofee cucerite de Prosport numai în acest an. Copiii s-au pregătit foarte bine și asta s-a văzut și la competițiile la care am participat”, a precizat Muscalu. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?