Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Tineri din Centrul „Sfânta Maria”, în excursie pe litoral


   Mai mulți elevi ai Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani au fost pe litoralul Mării Negre și s-au distrat împreună cu zece tineri infestați HIV, aflați în grija Centrului „Sfânta Maria” din Golești. Cu toții au petrecut o zi minunată în stațiunea Mamaia, printre valuri, castele de nisip, fotografii și multe amintiri frumoase.
   Cum pentru tinerii aflați în nevoie nu există alte posibilități de distracție împreună cu cei cu vârste apropiate, plimbarea pe litoralul Mării Negre a fost mai mult decât binevenită.
A devenit tradiție ca tinerii bolnavi să fie invitați de „cuziști” la mare, invitație care face parte din proiectul „A doua șansă pentru viață”, care se încheie după trei ani de derulare.
Voluntarii cuziști au găsit fonduri pentru motorină, pachete cu alimente, dulciuri, sucuri, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a pus la dispoziție microbuzul pentru transportul excursioniștilor. „Nu e atât de greu de oferit o bucurie celor mai puțin iubiți de către destin. Acest gest apropie lumea de normalitate și ne conferă sentimentul împlinirii, a unui rost pe care, la un moment dat, trebuie să-l găsim cu toții, voluntari, profesori coordonatori, comunitate”, a declarat profesoara Loredana Diac.
   Profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac și Gabriela Obodariu au avut grijă de toate detaliile, pentru ca prietenii de la Centrul din Golești să se bucure de o excursie cât mai reușită.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?