Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Sulfat de cupru confiscat de la agenţi economici


   Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au întocmit dosare penale pe numele a șase agenți economici din județ. Oamenii legii au desfășurat, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Inspectoratului Teritorial de Muncă, o acțiune ce a avut drept scop verificarea respectării prevederilor legale privind regimul produselor de protecția plantelor.
   Polițiștii au verificat modul în care au fost respectate prevederile legislației în vigoare de către agenții economici înregistrați/autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor, ce pot prezenta riscuri pentru sănătatea populației și a mediului înconjurător.
   Comisarul șef Vasile Ochean, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ne-a precizat că în timpul verificărilor, începute la finele lunii aprilie și încheiate la sfârșitul lunii mai, au fost constatate șase infracțiuni. Potrivit anchetatorilor, șase agenți economici comercializau sulfat de cupru pe sub mână, în condițiile în care vânzarea acestuia este interzisă din anul 2004. Sulfatul de cupru s-a folosit pentru stropirea viței de vie. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 1.000 kilograme de sulfat de cupru.
   Astfel de controale au avut loc în 18 județe ale țării, inclusiv Vrancea, și în București. La nivel național, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?