Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: Casa Vrânceană are „meniu“ complet: pub, restaurant, terasă, livrări la domiciliu


   În acest sfârșit de săptămână ne-am oprit la Restaurantul Casa Vrânceană, situat într-o zonă liniștită din centrul orașului, pe strada Simion Bărnuțiu nr. 7-9. La intrare vă întâmpină o terasă generoasă, cu mese și scaune din lemn, umbrită și răcoroasă, cu multă verdeață și flori. Un loc numai bun pentru a petrece după-amiezile toride de vară sau se-rile calde împreună cu prietenii. Terasa este compusă din două părți: cea pentru restaurant, cu 120 de locuri și cea pentru pub și pizzerie, cu 100 de locuri, iar aici puteți urmări și competițiile sportive, pentru că sunt amplasate ecrane tv.
   Restaurantul se adresează unei largi categorii de clienți, iar meniul este variat și pentru toate gusturile. Acesta conține atât preparate internaționale, cât și din bucătăria clasică românească, cu diverse preparate din pui, porc, vită, pește, antreuri reci și calde, deserturi, pizza și paste. Restaurantul deține în interior circa 200 de locuri, fiind proaspăt renovat, anul trecut, în toamnă. Åži pub-ul a fost deschis în luna decembrie a anului trecut, întreaga locație schimbându-și imaginea, într-una modernă și sofisticată. Restaurantul organizează și mese festive, de la simpozioane, până la botezuri și nunți. Printre specialitățile cu care se laudă Casa Vrânceană se numără: Coastă de porc după rețeta casei, Platoul casei (ciolan afumat, frigărui din pastramă de oaie, cârnăciori de oaie, aripioare picante, legume la grătar, mămăligă, hrean, mujdei de usturoi), Saramură de iepure la cuptor. Restaurantul are și serviciu de livrări la domiciliu, dintr-un meniu similar cu cel din restaurant. Puteți comanda zilnic, între orele 10.00 – 23.00, supe și ciorbe, preparate la grătar, din pește, preparatele casei, de post, gustări și salate, pizza și deserturi. Din toamnă, restaurantul va organiza seri de stand-up comedy la sfârșit de săptămână. Programul este zilnic, între orele 8.00 – 24.00, iar în week-end bucătăria are program prelungit.
Restaurantul Casa Vrânceană este deschis din anul 2005.

Bucătarul șef de la Casa Vrânceană vă oferă rețeta: Mușchi de vită Grazed

Ingrediente: mușchi de vită (250 gr), ulei de măsline (extravirgin, presat la rece – 50 ml), ciuperci proaspete (100 gr), porumb (50 gr), bacon (80 gr), roșii cherry (70 gr), unt cu 82% grăsime (50 gr), sare, piper, prosciuto (20 gr)
Mod de preparare: Mușchiul de vită se trage în tigaia încinsă în prealabil, câte trei minute pe fiecare parte. Se încinge cuptorul la 200 de grade (treapta 6 la cuptoarele clasice) și se introduce mușchiul 6 minute. Se scoate și se pune pe o farfurie acoperită și se ține la cald. Garnitura: Se încinge în tigaie ulei de măsline, se rumenește baconul până devine crocant, se adaugă ciupercile și porumbul. Se lasă câteva minute, apoi se ia tigaia de pe foc, se adaugă untul și roșiile cherry tăiate jumătăți. Se asezonează cu sare și piper.
Mod de prezentare: În mijlocul farfuriei se așază garnitura, deasupra mușchiul de vită și se decorează cu reducție de oțet balsamic și prosciuto copt.
Se servește cu un pahar de vin roșu sec.

Vă dorim poftă bună!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?