Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Comisie pentru porcii care poluează aerul focşănenilor


   O comisie mixtă va verifica nivelul de poluare la combinatele de creștere a porcilor din jurul Focșaniului. Controlul a fost stabilit la ședința de ieri a Colegiului Prefectural unde a fost discutată poluarea produsă prin dejecțiile celui mai mare combinat de creștere a porcilor de la lângă Focșani, Premium Porc, din comuna Slobozia Ciorăști.
   În ultima perioadă au fost mai multe reclamații din partea focșănenilor referitoare la mirosul insuportabil produs de dejecțiile animalelor. Nu este pentru prima dată când se discută subiectul mirosurilor pestilențiale provenind dinspre zona combinatelor de porci. Anii trecuți se vorbea de circa 60 mii de porci care cresc în combinatele de lângă Focșani, fără să fie evaluat impactul acestora asupra mediului.
   Subprefectul Cristi Misăilă ne-a declarat că firma respectivă are toate avizele de mediu, iar echipa mixtă de control va verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite la acordarea autorizației de funcționare. Comisia mixtă este formată din comisari ai Gărzii de Mediu, inspectori de la Agenția de Protecția Mediului și Sistemul de Gospodărire a Apelor. „Nu avem nicio problemă cu firma respectivă care este unul dintre cei mai mari contribuabili din județ, dar trebuie să verificăm dacă sunt respectate condițiile legale de mediu. Comisia mixtă va verifica dacă se respectă planul de măsuri stabilite în vederea autorizării”, a declarat subprefectul Cristi Misăilă.

Sondă la Valea Sării

   Tot în cadrul ședinței de ieri a fost discutată și situația de la Valea Sării, unde precipitațiile torențiale din luna mai au scos la iveală o sondă de prospecțiuni uitată acolo din anii 90. Specialiștii de la Mediu au explicat că sonda nu reprezintă un pericol de poluare, spre deosebire de depozitul existent în zonă și unde se găsesc reziduuri minerale. În cadrul ședinței s-a dispus punerea în siguranță a sondei de către firma care a efectuat prospecțiuni în zonă, respectiv Foradex SA.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?