Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Şeful Gărzii de Mediu deţine o rulotă


   Aurel Cristian, inspectorul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, și Paul Giurcă, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea, și-au publicat declarațiile de avere și de venituri.
   Cei doi nu au în comun numai faptul că sunt plătiți să protejeze mediul. Soția lui Aurel Cristian, Mihaela, este angajată la Agenția pentru Protecția Mediului, astfel că șeful ei este Paul Giurcă.
Aurel Cristian a reușit să-și cumpere două suprafețe de teren de aproape 1.000 de metri pătrați, în 2008. De asemenea, el are și un apartament achiziționat în 2000, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, dar și o rulotă fabricată în 1999. Conform declarației sale de avere, Cristian a câștigat în 2011 suma totală de 37.736 de lei, ceea ce înseamnă un salariu de peste 30 de milioane de lei vechi pe lună. Totodată, tot de pe urma protecției mediului, familia Cristian a mai încasat și salariul soției, consilier la APM. Astfel, Mihaela Cristian a adus acasă în 2011 suma de 25.026 de lei, adică puțin peste 20 de milioane de lei vechi pe lună. Practic, cei doi soți primesc 50 de milioane de lei lunar pentru a proteja mediul. Conform declarației de interese, Aurel Cristian este asociat la societatea Delta Verde din Odobești, suspendată în 2009, cu tipul de activitate „activități ale agențiilor turistice”.
   Tot pentru a proteja mediul a primit salariu în 2011 și directorul executiv al APM, Paul Giurcă. Conform declarației de avere, Giurcă are un apartament de pe vremea lui Ceașescu, nu are mașină pe numele său și nici credite. Veniturile sale provin din activitatea de director al APM și consultant la două societăți comerciale. În total, anul trecut Giurcă a câștigat 28.500 de lei. Conform declarației de interese, directorul APM este asociat la patru firme, însă precizează că activitatea a trei firme este suspendată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?