Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend la munte şi la mare


Sâmbătă
   În jumătatea de nord a țării regimul termic va marca o scădere față de zilele precedente, iar în restul teritoriului vremea se va menține călduroasă, local caniculară după-amiaza în sudul extrem și în sud-est, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80.
   Temperaturile maxime vor fi de la 24…26 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei până la 36 de grade în Lunca Dunării și Podișul Dobrogei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta la început în centru și est, precum și în zonele montane, iar din orele serii și în regiunile sudice prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie,  averse și cu caracter torențial și izolat căderi de grindină.
La mare, vremea va fi călduroasă . Cerul va fi variabil, mai mult noros în nordul zonei. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 27 de grade.
   La munte, instabilitatea atmosferică se va accentua și va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea înnorări și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, averse ce vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse grindină. 

Duminică
   Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, în sudul, centrul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Local cantitățile de apă vor fi însemnate.  
   Temperatura aerului, în scădere și în regiunile sudice, va avea valori maxime cuprinse între 22 și 31 de grade și minime de la 9…10 grade în depresiuni până la 21…23 de grade pe litoral.
   La mare, vremea va fi instabilă și si se va răci ușor . Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei. Vor cădea averse de ploaie, însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări trecătoare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade.Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 26 de grade.
   La munte, vremea va fi în general instabilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?