Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Competiţie de şah: „Rămas bun, grădiniţă!“


   Grădinița nr. 23 Focșani și C.S.M. Focșani 2007, cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret Vrancea, al Asociației Județene de Åžah Vrancea și al revistei VRANÅžAH, au organizat în perioada 9 – 19 iunie 2012 competiția de șah „Rămas bun, grădiniță !”.
   Competiția a început cu desfășurarea în paralel a două turnee preliminare la două dintre grupele Grădiniței nr 23 Focșani (o grupă mare și o grupă pregătitoare) ai căror copii din septembrie vor începe clasa I sau clasa pregătitoare și s-a încheiat marți 19 iunie 2012 la Sala Polivalentă cu desfășurarea unui turneu final. Una dintre grupele mari ale grădiniței organizatoare a desfășurat primele două runde într-un feeric cadru natural la Greșu în zilele de 9 și 10 iunie 2012, continuînd la grădiniță în perioada 11 – 18 iunie.
   Pe primele 6 locuri la această grupă s-au clasat în ordine: Baciu Mihnea Iustin, Crăciun Horațiu, Marin Gabriel, Ghețu Ana – Maria, Anca Roxana și Constantin Catrinel. La grupa pregătitoare participantă la celălalt turneu preliminar în aceeași perioadă cei mai buni 6 copii au fost, în ordine: Păltinuș Åžtefania, Popescu Darius, Turcu Ion-Alexandru, Burhuc Ianis – Andrei, Ianoș Elena – Roxana și Enescu Vlad.
   De la ambele grupe au mai participat, în ordine alfabetică: Cartas David, Comăneci Luca, Constantinescu Delia, Constantinescu Rareș, Cucoli Carina, Marchidan Adina, Profiroiu Andrei – Nicușor, Pușcașu Andrei – Cristian și Voicu Åžtefan. Marți 19 iunie s-a desfășurat turneul final, la care au fost invitați copii de la mai multe grădinițe din municipiu.
   Cei mai buni băieți au fost: Baciu Mihnea Iustin (locul I în clasamentul gene-ral și șef de promoție), de la Grădinița nr. 23 Focșani, Damian Tudor (locul al III-lea în clasamentul general), de la Grădinița nr. 7 Focșani, și Bălan Andrei, de la Grădinița nr. 13 Focșani. Cele mai bune fete au fost: Păltinuș Åžtefania (locul al II-lea în clasamentul general), Anca Roxana și Ianoș Roxana – Elena, toate 3 de la Grădinița 23 Focșani.
   La festivitatea de premiere, toți copiii au avut plăcerea ca înmânarea diplomelor să fie făcută de o campioană națională, Banciu Bianca, una dintre componentele echipei C.S.M. Focșani 2007, campioană a României în 2011 la șah, fete 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?