Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Spitalul Judeţean are datorii de 9 milioane de lei


   Situația Spitalului Județean de Urgență nu este tocmai roz: are datorii la furnizori, iar inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) și ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au găsit deficiențe în ceea ce privește raportarea serviciilor medicale.
   În perioada 4-8 iunie, o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai DSP și CAS, a efectuat verificări în scriptele Spitalului Județean. Președintele CAS, Mihai Copaci, a declarat că au fost identificate mai multe probleme privind completarea fișelor de spitalizare, eliberarea rețetelor medicale de către medicii de familie unor pacienți deja internați în spital. „Am descoperit rețete medicale date de medici pentru pacienți care erau deja internați în spital. Practic, a fost făcută o dublă raportare. De asemenea, au fost și cazuri când nu au fost găsite deconturile la foile de observație, care dovedeau că pacienții au primit tratamente pe perioada spitalizării”, a spus Copaci. În plus, s-a constatat că Spitalul Județean are datorii foarte mari la furnizori. Este vorba de aproximativ 9 milioane de lei, acumulate din 2010 și până în prezent. „S-a constatat că subfinanțarea este de vină pentru întârzierea plății către furnizori și pentru plata medicamentelor. Noi vom încerca să deblocăm cei 5% din fondul de rezervă pe care l-am reținut la contractare, adică aproximativ 2 milioane de lei, pentru ca spitalul să mai poată plăti o parte din datorii”, a adăugat Mihai Copaci.
   Raportul de control întocmit de echipa mixtă DSP și CAS a fost trimis reprezentanților Ministerului Sănătății (MS), care vor lua măsurile care se impun.
   Acțiunea de control a fost coordonată de reprezentanții MS și a vizat identificarea nivelului de acoperire cu medicamente și materiale sanitare, verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor pentru tra-tarea pacienților, respectarea obligațiilor legale privind derularea contractelor de achiziții pu-blice, modul de achiziție a medicamentelor și materialelor sanitare, etc.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?