Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Spitalul Judeţean a rămas fără medic oftalmolog


   Spitalul Județean de Urgență Focșani se confruntă cu o criză de medici specialiști. În Secția de Oftalmologie nu mai lucrează niciun medic, iar alte secții au câte un singur medic. Necesarul pentru Spitalul Județean ar fi de 122 de cadre medicale, dar în prezent lucrează doar 92 de medici. Conducerea unității spune că face eforturi pentru atragerea medicilor în spital.

   Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani se confruntă cu o acută criză de medici. În prezent, în cadrul unității lucrează 92 de medici, în 34 de specialități. Reprezentanții Spitalului Județean spun că necesarul de medici ar fi de 122.
   Cea mai gravă situație este la Secția de Oftalmologie, care nu mai are niciun medic. Doctorul Veronica Enache, care lucra în această secție a decis să plece la Spitalul Militar de Urgență Focșani, în luna noiembrie a anului trecut. Reprezentanții Spitalului Județean spun că, momentan, asistența medicală este asigurată de cei doi medici de la Cabinetul de Oftalmologie din cadrul Policlinicii unității, respectiv Monica Andronache și Manuela Matache. „În Spitalul Județean de Urgență Focșani își desfășoară activitatea 92 de medici, în 34 de specialități. Singura specialitate din spital care a rămas fară medic este Oftalmologia. În Compartimentul de Oftalmologie, asistența medicală este asigurată de cei doi  medici din Cabinetul de Oftalmologie al Ambulatoriului Integrat al Spitalului, prin rotație”, ne-a precizat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență. De asemenea, conducerea spitalului încearcă să găsească un medic care să efectueze gărzi în acest Compartiment.
   Cu lipsa medicilor se confruntă și Unitatea de Primire Urgențe, unde lucrează 6 doctori, deși necesarul ar fi de 11; Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde lucrează opt, iar necesarul ar fi de 13; Secția de Pneumologie, unde lucrează patru și ar fi nevoie de nouă; Anatomie Patologică, unde sunt doi medici, iar necesarul ar fi de cinci. Pentru că sunt puțini, medicii din aceste secții sunt nevoiți să facă mai multe gărzi. 
   Probleme cu numărul mic de medici sunt și la Secțiile de Cardiologie, Neonatologie, Urologie și Neurologie. La unele dintre aceste secții, cum ar fi UPU, Psihiatrie, Radiologie și Neonatologie, fac gărzi și medici din alte spitale, pentru a face față numărului mare de pacienți. Mai mult, la Secțiile de Oftalmologie, Dermato-Venerologie și ORL, medicii fac inclusiv gărzi la domiciliu. Mai exact, în cazul unei urgențe, aceștia sunt chemați de acasă.

Secții cu câte un singur medic

   În cadrul Spitalului Județean, sunt și secții sau compartimente care funcționează cu câte un singur medic specialist. Este vorba de secțiile de Oncologie, Hematologie, Urologie, Diabet, Chirurgie Buco-maxilo-facială, ORL, Dermatologie și Nefrologie. Norocul este că în cadrul unora dintre aceste secții mai activează și medici rezidenți, aceștia fiind angrenați în activitatea zilnică de îngrijire a pacienților.
   Anul acesta, conducerea Spitalului Județean dorește să angajeze mai mulți medici, pentru a mai reduce criza de personal. Se intenționează scoaterea la concurs a unor posturi de medici pentru specialitățile Oftalmologie, Radiologie, Diabet și Neurologie. Pentru a atrage medicii să lucreze în cadrul Spitalului Județean, managerul Mândrilă vrea să le ofere acestora anumite facilități, cum ar fi locuințe ANL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?