Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Profesoară din Focşani, la instruire în Italia


   Profesoara Aurora Lefter, cadru didactic la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, a participat la un stagiu de formare în Italia, intitulat „Le jardin,monument vivant. Pédagogie du patrimoine des jardins en Europe”. Cursul a fost organizat de Asociația „Paysage et patrimoine sans frontičre”, Sains Germain en Lay, France, iar instituția gazdă a fost Grădina Botanică din Padova, Italia.
   Participarea profesoarei la acest stagiu a fost posibilă ca urmare a câștigării unei burse pentru mobilitate individuală Comenius, componentă principală a Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții. Dezbaterile s-au ținut doar în limba franceză, iar pentru profesoara din Focșani, Aurora Lefter, a fost un bun prilej de a-și îmbogăți cunoștințele și de a exersa modul de comunicare într-o limbă străină.
   Evident, stagiul de formare i-a oferit ocazia de a intra în contact cu dascăli din toate colțurile Europei. Formatori ai cursului au fost Aline Rutily, formator coordonator al „Formateur Laboratoire esthétique et sciences des arts Université Paris”, Monique Malique și reprezentantul cultural al orașului Padova, Paolo Fabbri.
   „Stagiul de formare a reușit să mă aducă în contact direct cu oamenii, cu o cultură și civilizație ce au suferit multe influențe, păstrându-și totuși specificul și identitatea, cu limba, cu istoria, obiceiurile și cultura, cu diversitatea culturală și lingvistică”, a spus profesoara Aurora Lefter.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?