Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Informatica le-a dat bătăi de cap absolvenţilor de liceu


   Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, de evaluare a competențelor digitale, le-a dat mari emoții candidaților, mai ales celor care au studiat la profil uman sau tehnic și nu au aprofundat tainele calculatorului.
   Subiectele, după cum susțin candidații, au fost destul de simple pentru absolvenții claselor de matematică – informatică, bazându-se pe cunoașterea programului Microsoft. După o așa probă și după așa subiecte, candidații se tem că vor obține calificative destul de slabe.
   „A fost dificilă proba de astăzi (ieri – n.r.) pentru că nu am făcut pregătire. Am făcut subiecte la clasă pe parcursul anului, dar nu am dat prea multă importanță, iar acum îmi pare rău. Nu știu ce calificativ voi lua, dar în nici un caz nu unul maxim”, a spus Alexandra Brătilă, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.
   „Cred că voi lua calificativul avansat. Ne-a căzut cam tot ce am învățat în liceu la informatică. Am emoții mai mult la probele scrise, dar sper să fie totul bine”, a spus Daniel Alexandroaie, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. 
   Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, de evaluare a competențelor digitale, a debutat fără incidente.
   Potrivit datelor comunicate de șefii ISJ, la această probă au fost planificați ieri, 731 de candidați, dintre care au participat 722. Dintre cei nouă candidați absenți, unul nu a participat nici la prima probă, astfel că participarea sa nici nu era permisă. Ceilalți opt candidați au dreptul să vină până vineri, să se reprogrameze. „Încă de dimineață, inspectorul din cadrul Corpului de Control al Ministerului, domnul Chițu, împreună cu inspectorul Ion Ionașcu, a controlat laboratoarele, apoi domnul din Minister a plecat cu domnul Rogoz să mai facă o verificare în timpul probei. Totul decurge normal. S-au descărcat subiectele, directoarele au fost puse la fiecare calculator în parte. Cei care lipsesc pe baza unei motivații serioase, se pot reprograma până vineri”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
   Proba de evaluare a competențelor digitale se va încheia vineri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?