Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Enoriaşii din Mirceştii Vechi îl plâng pe preotul Marin


   Durere mare la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din satul Mirceștii Vechi. Moartea fulgerătoare a preotului Tudor Marin i-a adus pe enoriași cu ochii în lacrimi la rugăciune. Preotul Marin a slujit la parohia din Mirceștii Vechi vreme de 20 de ani, unde a reușit să picteze biserica și să aranjeze cimitirul.
   Oamenii din parohie își aduc aminte cu drag de preotul care a fost ucis sâmbătă în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. „Era un om foarte bun, de treabă. Avea inițiativă și făcea din toate lucrurile câte ceva. A fost om pentru biserică. Se preocupa foarte mult de slujbă, de curățenia în biserică. El punea mâna, el tăia iarba pe aici, punea flori. Vestea ne-a doborât. Nici nu putem concepe așa ceva. El a fost un preot foarte bun și nu numai pentru parohia asta ci pentru toată suflarea satelor din comună. Era un exemplu de om”, ne-a spus Anton Nica, în vârstă de 72 de ani. Bărbatul își aduce aminte că atunci când a plecat părintele Marin de la Biserica „Arhanghelii Mihail și Gavril” a fost tristețe mare. Atât preotul, pe atunci tânăr, cât și oamenii au plâns ca la înmormântare.
   O femeie ne-a spus că un om ca preotul Marin nu se va mai naște. „Era un om bun, tare blând. Avea cre-dință și ne insufla și nouă. A venit vestea așa ca un trăsnet”, ne-a spus Dumitra Năstase, soția fostului dascăl al bisericii. Ea a ținut să-i mulțumească preotului Marin pentru faptul că 20 de ani, soțul ei și-a câștigat pâinea datorită părintelui. „Un preot extraordinar. Nu-l vom uita niciodată. Cu el a fost pictată biserica, cu el s-au realizat toate câte se văd”, ne-a spus și Sofia Dragomirică.
   Actualul paroh al bisericii din Mirceștii Vechi, Ion Alexe, este finul de cununie al preotului Marin. „Suntem în duminica a doua după Rusalii, a Sfinților Români. Când vezi astfel de fapte, tu ca om ajungi să te temi. Se simte o teamă în toată lumea, toată societatea are o problemă. Suntem datori să ne apărăm așa cum putem pentru că nădejdea tot la Dumnezeu este să ne apere. Noi o să ne rugăm pentru cel ce a fost părintele Tudor Marin al nostru, al Focșaniului și al tuturor celor care au fost împrejurul lui pentru iertare de păcate. Părintele era un om foarte bun, foarte organizat, îndrumător și un bun sfătuitor. Am primit de la el multe cuvinte bune atunci când am avut nevoie. Părintele Marin a făcut asemenea Apostolilor care au primit poruncă să meargă în lume și să vestească Evanghelia. Să fie iertat de toate și să aibă parte de oază verde, fără durere, întristare și suspin și Dumnezeu să-l ierte!”, a spus părintele Ion Alexe, finul celui care a fost preotul Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?