Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Anchetă a Poliţiei în cazul încredinţării meciurilor de la Euro


   Poliția a deschis o anchetă cu privire la modul de încredințare directă de către fosta conducere a TVR către Dolce TV – Romtelecom a drepturilor de transmisiune a meciurilor din cadrul Euro 2012, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, de către Televiziunea Română.
   „Astăzi, 18 iunie 2012, SRTv a fost sesizată de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), Poliția Sector 1, Serviciul Investigări Fraude, referitor la faptul că «se efectuează verificări în dosarul penal nr. 8323/P/18.06.2012 cu privire la modul de încredințare directă de către SRTv către DOLCE TV a drepturilor de transmisiune a partidelor Campionatului European de Fotbal – Euro 2012»”, se arată în comunicatul Televiziunii Române.
Contractul la care se face referire a fost încheiat de către fostele foruri de conducere ale televiziunii publice, se precizează în comunicat.
   Până la ora difuzării acestei știri, Alexandru Lăzescu, fostul președinte-director general al TVR, nu a putut fi contactat. Radu Călin Cristea, directorul general interimar al Televiziunii Române, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că televiziunea publică a notificat Romtelecom să nu mai difuzeze meciuri din cadrul Euro 2012, întrucât societatea nu a respectat acordul cadru privind sublicențierea drepturilor de transmisie pe Dolce Sport.
   De cealaltă parte, Romtelecom a transmis, într-un comunicat remis vineri seară MEDIAFAX, că TVR nu are dreptul legal de a interzice Dolce Sport difuzarea meciurilor din cadrul Euro 2012, precizând că decizia Televiziunii Române de a interzice difuzarea competițiilor este abuzivă. Totuși, Romtelecom și-a arătat disponibilitatea de a renegocia contractul cu televiziunea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?