Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sute de persoane îngrijite la Centrul de Permanenţă


   Sute de vrânceni au beneficiat de îngrijirile medicale oferite de cadrele medicale din cadrul Centrului de Permanență din Mărășești. Medicul Lucian Bulză, coordonatorul Centrului de Permanență din Mărășești, ne-a spus că de aproximativ o lună și jumătate, de când a fost inaugurată unitatea, aproximativ 530 de persoane au beneficiat de îngrijiri medicale specifice.
   Cazuistica a fost diversă, de la simple dureri de cap, la afecțiuni mai grave, cazurile grave fiind trimise la Spitalul Județean de Urgență. „Am avut aproximativ 530 de solicitări la Centrul de Permanență. Patologia cazurilor a fost diversă, dureri abdominale, cefalee, mușcături de căpușe. Când a fost nevoie, pacienții au fost transferați la Spitalul Județean, pentru investigații suplimentare. Cele mai multe cazuri vin în intervalul orar 15.00 – 21.00 și în zilele când sunt sărbătorile legale. Cei mai mulți au fost din Mărășești, dar au fost și din localitățile din jur”, a afirmat medicul Lucian Bulză.
   Centrul de permanență din Mărășeti a devenit funcționabil pe 1 mai, fiind inaugurat oficial de autoritățile locale pe 4 mai. Acesta a fost amenajat în sediul fostei camere de gardă a Spitalului din Mărășești și este alcătuit dintr-o cameră de gardă în care stau medicii, o cameră în care aceștia oferă consultații, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi și o sală de așteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație, provenită de la fostul spital din localitate. 
   În cadrul Centrului de permanență de la Mărășești lucrează șase medici de familie și șase asistenți medicali, care sunt prezenți zilnic, între orele 15.00 – 8.00. În week-end și sărbătorile legale, programul este non-stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?