Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

O profesoară din Focşani s-a instruit la Paris


   Gabriela Bîndar, profesor pentru învățământ primar la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, a parti-cipat, în perioada 4 – 10 iunie, la un stagiu de formare continuă, ce s-a desfășurat la Paris. Participarea la această activitate a fost posibilă după ce profesoara Bîndar a obținut o finanțare nerambursabilă, sub formă de subvenție, din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, prin programul „Învățării pe tot parcursul vieții”.
Instituția organizatoare, „Ligue de l’Enseignement” a propus trei faze pentru stagiu. Este vorba de un stagiu prin aplicarea de chestionare în vederea înscrierii și informării specifice, stagiul de bază- ce a constat în intervenții teoretice, ateliere practice și schimburi de bune practici privind prezentarea și confruntarea experiențelor, discuții cu privire la proiecte și vizite în unități de învățământ și în final, post stagiul care a constat în monitorizarea practicilor și a schimburilor de experiență acumulate de stagiari și organizatori.
   Dimensiunea europeană a acestui training a fost asigurată de prezența profesorilor din mai multe țări precum Italia, Spania, Lituania și România.
   Deși este la prima experiență de o asemenea anvergură, profesoara Gabriela Bîndar s-a arătat extrem de încântată, cu atât mai mult cu cât a avut prilejul să intre în contact cu profesori din toate colțurile Europei și a putut, astfel, să învețe lucruri noi și utile pentru activitatea sa didactică. „Mi-am îmbunătățit competențele de utilizare a limbii franceze, am asimilat cunoștințe referitoare la alte culturi și sisteme educaționale, am deschis noi porți către realizarea de parteneriate școlare și noi perspective în carieră”, a spus profesoara Gabriela Bîndar.
   Profesoara va folosi informațiile primite de la colegii ei de peste graniță pentru a-i ajuta pe colegii de catedră, dar și pentru a le împărtăși propriilor elevi.
   Stagiul de formare la care Gabriela Bîndar a parti-cipat la Paris a fost posibil cu sprijinul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, prin programul „Învățării pe tot parcursul vieții”, cu susținere din partea cadrelor didactice de la Åžcoala „Anghel Saligny” și a părinților.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?