Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Marian Oprişan: „Vom face tot ce ne stă în putinţă ca să asigurăm liniştea vrâncenilor“


   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a ajuns odată cu forțele de ordine la biserica din Piața Unirii și s-a asigurat că au fost luate toate măsurile necesare pentru prinderea celui care l-a ucis pe părintele Tudor Marin. Åžeful administrației județene a discutat cu premierul Victor Ponta, cu mi-nistrul de Interne, Ioan Rus, astfel încât șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Petre Tobă, a trimis la Focșani ofițeri specialiști din cadrul Serviciului Omoruri – Direcția de Investigații Criminale. Marian Oprișan a depus un buchet de cale albe la ușa Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.
   Imediat după ce cri-minalul Florentin Pușcoiu a fost prins, Marian Oprișan a ținut să mulțumească organelor implicate în prinderea lui. „Criminalul preotului Marin a fost prins sâmbătă seara de către polițiști. Bărbatul se numește Florentin Pușcoiu și este din cartierul Sud, Focșani. Polițiștii l-au găsit la el în apartament. Ca reprezentant legal și constituțional al vrâncenilor, vreau să mulțumesc Ministerului de Interne și, în special Poliției municipiului Focșani, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru modul absolut exemplar în care au condus lucrurile în această situație și care au dus la reținerea cri-minalului. Este păcat că o asemenea tragedie a avut loc în municipiul Focșani, un oraș liniștit, în care violența este o excepție și nu o regulă, un oraș în care nu există clanuri interlope! Este păcat că un om minunat a plecat dintre noi într-un mod atât de tragic. Dumnezeu să-l odihnească în ceruri pe părintele Tudor Marin!”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea.
   Oprișan s-a declarat surprins de această faptă atât de gravă întrucât Vrancea este un județ liniștit. „În Vrancea nu există clanuri de interlopi, iar Focșaniul este un oraș foarte liniștit. Noi, în ultimii ani, am depus eforturi cît se poate de mari ca Vrancea și Focșaniul să fie un județ și un oraș liniștite. Nu mi-am imaginat în viața mea că se poate întâmpla așa ceva. Este clar că este opera unui nebun, un om dezaxat care are grave probleme mintale. Este un șoc pentru noi. Întreaga comunitate este șocată”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

„Sistemul de siguranță a cetățeanului trebuie regândit”

   Åžeful administrației județene a adăugat că starea de anxietate din ultima perioadă generează astfel de situații. „Sistemul de siguranță a cetățeanului trebuie regândit. E o dovadă a faptului că și în cadrul medicinei trebuie găsite alte acte normative și alte reglementări care să nu mai permită ca asemenea indivizi să circule în libertate. Este regretabil și vreau să transmit condoleanțe familiei minunate a preotului Marin, pe care îl cunosc și cu care am colaborat în permanență”, a mai spus Marian Oprișan.
   Credincioșii care au ajuns la biserică i-au cerut președintelui Consiliului Ju-dețean suplimentarea măsurilor de siguranță în oraș și în județ. „Noi, când am fost la guvernare, am făcut ordine. Acesta este un accident, opera unui scelerat. Vom face tot ce ne stă în putință ca să asi-gurăm liniștea vrâncenilor”, a spus Oprișan. El a menționat doar una dintre gravele erori pe care le-a făcut guvernarea maghiaro-pedelistă. Posturile de poliție au fost desființate, iar în locul acestora au fost înființate secții de poliție rurală la care sunt arondate chiar și opt comune. În fiecare comună a rămas un singur polițist care desfășoară doar activități de prevenire și care are program de la 8.00 la 16.00. Astfel, patrulele nu pot ajunge în timp real într-o comună cu probleme dacă aceasta se află la zeci de kilometri distanță. „Acest lucru este inadmisibil”, a spus șeful administrației județene.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?