Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Datoriile acumulate din amenzi pot fi eşalonate


   Vrâncenii își pot plăti eșalonat datoriile acumulate din amenzi, către bugetul de stat. Modificarea legislativă a fost aprobată de noul guvern care, printr-o ordonanță de urgență, a abrogat preve-derile conform cărora eșalonarea nu se acorda pentru „obligațiile fiscale de a căror plată depinde acordarea sau menținerea unei autorizații, acord ori alt act administrativ similar; amenzi de orice fel care se fac venit la bugetul de stat”.
   Finanțiștii vrânceni precizează că prin Ordonanța de Urgență 24 din 2012, a fost introdus un nou articol, referitor la regimul obligațiilor fiscale, de a căror plată depinde acordarea sau menținerea unei autorizații, acord ori alt act administrativ similar. Astfel, „pentru contribuabilii care au solicitat eșalonarea la plată și care trebuie să achite aceste obligații fiscale într-un anumit termen, autoritatea competentă nu revocă/suspendă actul pe motiv de neplată a acestor obligații la termen, iar garanțiile constituite nu se execută până la soluționarea cererii de acordare a eșalonării la plată”.
   În cazul în care cererea de acordare a eșalonării este respinsă, obligațiile se achită în 15 zile de la data comunicării deciziei de respingere. Finanțiștii precizează că noutățile aduse de actul normativ se aplică și cererilor de acordare a eșalonării la plată în curs de soluționare la data intrării în vigoare a OUG 24/2012.
   În cazul celor care au deja eșalonări în derulare, aceștia pot beneficia și de eșalonarea amenzilor sau altor obligații fiscale de a căror plată „depinde menținerea unei autorizații, acord ori alt act administrativ similar, înscrise în certificatul de atestare fiscală emis în scopul acordării eșalonării, dacă sunt întrunite cumulativ și condițiile prevăzute de prezenta OUG”.
   Fiscul nu mai solicită garanții suplimentare pentru cazurile în care valoarea garanțiilor constituite pentru eșalonarea obligațiilor fiscale aflată în curs de derulare acoperă și amenzile sau obligațiile fiscale de a căror plată depinde menținerea unei autorizații, acord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?