Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Evazioniștii din Slobozia Bradului, lăsați în libertate


   Cei doi bărbați din Slobozia Bradului, suspectați că ar face parte dintr-o dintr-o rețea care a fraudat statul cu o sumă foarte mare, nu au fost reținuți. Ionel S și Suraj D. au plecat acasă, de la Buzău, imediat după audierile care au durat până noaptea târziu. Anchetatorii au continuat verificările și ieri. Aceștia au cântărit fierul din curtea lui Ionel S. și i-au interzis acestuia să se mai atingă de el până la finalizarea cercetărilor.
   Reamintim că joi dimineață, trei locații din comuna Slobozia Bradului au fost luate cu asalt de mascați, polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și procurori DIICOT. În vizorul anchetatorilor au fost mai mulți afaceriști cu fier vechi, bănuiți că ar face evaziune fiscală. Printre persoanele suspectate că nu ar respecta legea se numără și Ionel S., administrator al SC Sefora SRL, societate ce are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al deșeurilor și resturilor” și Suraj D, ambii din comuna Slobozia Bradului.  Acțiunea s-a desfășurat pe raza mai multor județe și a fost inițiată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău și Serviciul Teritorial Ploiești. În total, au fost efectuate 36 de percheziții la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Ilfov, Vrancea, Brăila și București.Anchetatorii spun că liderii grupării au fost identificați ca fiind membri ai clanului „Marin”, din municipiul Buzău. Sub coordonarea acestora, membrii grupării, printre care și cele două persoane din Vrancea, s-ar fi  folosit de 17 societăți comerciale pentru a obține beneficii financiare substanțiale, prin crearea de circuite comerciale și financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.
   Polițiștii și procurorii DIICOT au adăugat că învinuiții au încasat importante sume de  bani de la adevărații beneficiari, respectiv societăți comerciale, în baza facturilor fictive de achiziții metale feroase și neferoase, emise de firmele de tip „fantomă” controlate de învinuiți. Acestea din urmă au virat în contul societăților „furnizoare” peste 52.000.000 lei. Banii au fost retrași din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false și predate în numerar liderilor grupării, care le-au utilizat pentru achiziționarea de terenuri, imobile de locuit și autovehicule de lux, în valoare totală de circa 1.000.000 euro. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 8.000.000 lei, reprezentând impozit pe profit.  Anchetatorii adăugau joi că cercetările sunt efectuate sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?