Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Medicii şi farmaciştii, învăţaţi cum să folosească reţeta electronică


  

 

   Medicii și farmaciștii se pregătesc să utilizeze rețeta electronică, ce va fi implementată începând cu 1 iulie. Ieri, în sala mare a Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, peste 200 de medici și farmaciști au primit instrucțiuni de folosire a rețetei electronice din partea unei echipe formate din medicul Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică, Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea și Magda Beda, medicul șef al acestei instituții.
   Toți cei prezenți la această întrunire au primit indicații despre procedura de utilizare a rețetei electronice și au putut adresa întrebări reprezentanților DSP și CAS cu privire la acest proces. În cele mai multe situații, furnizorii de servicii medicale au primit răspunsuri la cele adresate echipei DSP și CAS, dar au fost și cazuri în care aceștia nu au știut să ofere un răspuns. De asemenea, pe parcursul întrunirii, discuțiile dintre medicii de familie și reprezentanții din Sănătate au fost destul de „aprinse”, cei dintâi amenințând cu blocarea sistemului, dacă medicii specialiști din policlinici și spitale nu vor utiliza rețeta. „Dacă ceilalți colegi, din spital, din policlinică nu vor intra în sistem, noi (n.r. -medicii de fa-milie) putem bloca foarte ușor sistemul, nemaitrimițând niciun pacient nici la spital, nici la policlinică. Ne asumăm tratarea celor pe care îi putem trata și restul să apeleze la serviciile de urgență”, a precizat medicul Grigore Hanță, președintele Patronatului Me-dicilor de Familie Vrancea.
   Totuși, medicii de familie au spus că sunt de acord cu introducerea rețetei electronice, în condițiile în care aceasta le va ușura munca. Mihai Copaci, președintele CAS le-a explicat celor prezenți că noul sistem de rețetă electronică va permite prescrierea acestora atât în sistem online, atunci când merge internetul, cât și în sistem offline, atunci când nu există acces la internet, pe niște formulare tipizate. Mai mult, reprezentanții CAS le-au spus celor prezenți că le vor oferi un manual de utilizare a rețetei electronice, iar în cazul în care aceștia vor avea probleme în utilizarea sistemului electronic de prescriere, le pot adresa toate nedumeririle. Astfel de întruniri vor mai avea loc până la finele săptămânii viitoare, perioadă în care vor fi stabiliți toți pașii implementării rețetei electronice, pentru ca de la 1 iulie aceasta să poată fi utilizată. Până pe 1 ianuarie 2013, rețeta electronică va merge în paralel cu cea clasică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?