Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Concursul „Filmarea unui poem” şi-a stabilit câştigătorii


   Prima ediție a Concursului Interjudețean „Filmarea unui poem”, inițiat  de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, și-a stabilit câștigătorii. Premiul I a revenit Colegiului Național „Elena Cuza” din Craiova, pentru ecranizarea poemului „Cuplu”, de Ana Blandiana. Din partea organizatorilor, echipa câștigătorilor va primi un premiu de 200 de lei.
   Pe locul II s-a clasat Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, pentru poemul „Primăvara”, de Lucian Blaga, în timp ce pe locul III s-a clasat Colegiul Tehnic din Câmpulung, județul Argeș, cu poemul „Căutarea Tonului”, de Nichita Stănescu.
La același concurs, mențiunile au fost atribuite, în ordine, Colegiului Național „Titu Maiorescu” (Alba), pentru poemul „A venit aseară mama”, de Vasile Militaru, creație realizată în limba engleză, Colegiului Tehnic „Lorin Sălăgean” (Mehedinți), pentru poemul „Trebuiau să poarte un nume”, de Marin Sorescu și Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani, pentru poemul „De-or trece ani…”, de Mihai Eminescu.
   Concursul s-a desfășurat între 1 martie și 25 mai, perioadă în care echipajele participante și-au înscris creațiile la cele două secțiuni, Scurtmetraj în limba română și Scurtmetraj într-o limbă străină, iar jurizarea s-a efectuat în perioada 1-10 iunie. Deoarece la această primă ediție a fost înscrisă o singură creație la secțiunea rezervată creațiilor realizate într-o limbă străină, organizatorii intenționează să renunțe la această secțiune la ediția de anul viitor.
   De precizat mai este și faptul că profesorii care au obținut, împreună cu echipele lor, premiile I, II și III vor fi invitați ca, la ediția 2012, să semneze parteneriate cu organizatorii și să ju-rizeze, împreună cu ei, scurtmetrajele care vor fi înscrise în concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?