Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Asclepias curassavica, o plantă ornamentală nepretenţioasă


   Asclepias curassavica este un arbust originar din America Cetrală, care se  dezvoltă în sălbăticie doar în zonele cu climat tropical și subtropical. Planta mai este denumită „floarea sângelui” sau „iarba mexicană a fluturilor”, fiindcă din primăvară până toamna, este împodobită cu numeroase flori roșii și portocalii, cu diametrul de 2-4 cm. Un soi cu flori galbene este de asemenea disponibil. În zilele noastre, Asclepias curassavica este cultivată în scop ornamental și este adesea introdusă în grădină ca sursă de hrană pentru fluturi.
   Cât privește cerințele de bază, acestea nu ies din tiparele cunoscute. Floarea sângelui se cultivă de regulă în locurile însorite (ori în semiumbră) și, în ciuda afinității sale pentru căldură, nu se teme de frig. Desigur, valorile sub zero grade sunt de evitat, chiar dacă plantele degerate produc uneori noi vlăstare în anul viitor. Dăunătorii principali sunt afidele, ridicând mai puține probleme ciupercile sau animalele.
   Plantele se adaptează oricărui tip de teren, dacă acesta este bine drenat. Cultivată în ghivece, Asclepias curassavica trebuie transplantată obligatoriu la fiecare 2 sau 3 ani.  Pentru plantele sănătoase, împodobite cu o multitudine de flori, udarea constituie un factor cheie. Nevoia de apă poate fi satisfăcută fie menținând în permanență terenul ușor umed, fie intervenind de fiecare dată când solul pare deshidratat.
   Înmulțirea se realizează prin semințe sau prin butași apicali, prelevați spre sfârșitul primăverii. Majoritatea membrilor familiei Asclepiadaceae secretă un suc lăptos, au fructe de tip păstaie și semințe cu peri care sunt purtate de vânt.
    Contraindicație: Evitați contactul ochilor și a pielii cu sucul toxic al plantei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?