Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Victoria aparţine vrâncenilor!


Victoria aparține vrâncenilor!

   În această seară doresc să le mulțumesc vrâncenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o mie și USL.
   Încrederea vrâncenilor mă onorează dar, în egală măsură mă obligă să lupt pentru proiectele pe care le-am prezentat în perioada campaniei electorale.
   Astăzi am declarat că am votat pentru relansarea economiei României și pentru relansarea economiei Vrancei. Am mai declarat că am votat pentru viitorul copiilor din această țară și pentru ca românii să-și recâștige deminitatea călcată în picioare mult prea mult timp de PDL, care a tăiat salariile oamenilor, a impozitat pensiile, a închis școli și spitale și i-a lăsat pe români fără medicamente. Astăzi, 10 iunie s-a făcut dreptate!
   Pentru noi, vrâncenii, votul de astăzi înseamnă nu doar recâștigarea demnității ci înseamnă un vot acordat Vrancei Puternice! Iar când spun Vrancea Puternică, mă refer la un județ care să devină un punct de referință în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. În perioada 2000-2004, când PSD a condus România, am gândit pentru Vrancea cele mai importante proiecte prin care județul nostru devenea unul strategic în ceea ce privește transporturile. Acum a venit timpul să ducem acest proiect la bun sfârșit, iar altele să înceapă.
   Pe 1 iunie l-am invitat în Vrancea pe ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi căruia i-am cerut sprijin pentru finalizarea drumului național 2 D! Am obținut acest sprijin și lucrările, pe care PDL le-a stopat mai bine de un an de zile, vor reîncepe. Vom finaliza DN 2 D și vom face din Vrancea un nod de legătură între Dobrogea și Ardeal. Totodată, finalizarea DN 2 D și reabilitarea DN 2 L Soveja-Coașa-Lepșa vor pune și mai mult în valoare, din punct de vedere turistic, această zonă minunată!
Vrancea Puternică nu înseamnă doar reabilitarea infrastructurii rutiere existente! Avem nevoie de autostrăzi care să ne unească cu Uniunea Europeană, dar și cu Moldova și Å¢ara Românească. Cred că Autostrada Moldova are șansa să devină realitate în câțiva ani de zile. Ca reprezentant legal și constituțional al vrâncenilor îmi doresc ca un număr cât mai mare de concetățeni care acum se află la muncă în Italia, Spania, Anglia sau în alte colțuri ale Europei să poată ajunge cât mai repede acasă. Din acest motiv vreau, ca în baza unei cooperări cu județele Galați, Brăila și Buzău să putem pune temeliile unui aeroport de mici dimensiuni la limita dintre cele patru județe. Așa vom putea crea facilități pentru concetățenii noștri, dar vom crea și noi oportunități de dezvoltare în regiunea noastră.
   Vrancea Puternică înseamnă și finalizarea proiectelor pe care Consiliul Județean le derulează în prezent. Dacă mă refer la Vrancea Curată, mă refer la un județ în care deșeurile menajere vor fi gestionate în conformitate cu normele europene și în armonie cu mediul și protejarea acestuia. Dacă mă refer la VranceAqua atunci mă refer la reabilitarea și crearea de noi rețele de apă și canalizare pentru locuitorii din municipiile Focșani și Adjud, orașele Panciu, Odobești și Mărășești și comunele Golești, Cîmpineanca și Homocea. Pe lângă rețelele de apă și canal, în toate aceste localități vom construi și stații de epurare, urmând aceleași principii de protecție a mediului.
   Vrancea Puternică mai înseamnă și reabilitarea tuturor mausoleelor pe care înaintașii noștri le-au construit în județ în cinstea eroilor neamului căzuți în luptele istorice din Primul Război Mondial! Mausoleul de la Focșani, Mausoleul de la Mărășești, Mausoleul de la Mărăști și Mausoleul Soveja sunt aproape restaurate și urmează a fi introduse în circuitul turistic. Sper că atunci când lucrările se vor finaliza, pragul mausoleelor să fie trecut de cât mai mulți elevi!    Copiii noștri trebuie să știe istoria neamului nostru și trebuie să știe sacrificiul de sânge pe care înaintașii noștri, mulți dintre ei tineri a căror viață abia începuse, l-au făcut pentru generațiile viitoare.
   Vrancea Puternică înseamnă și o nouă viziune, o nouă abordare a administrației, a funcționarilor publici. În această seară vreau să le transmit tuturor celor care lucrează în administrație, primari și directori de servicii publice deconcentrate că noi suntem servitorii cetățenilor și nu stăpânii lor, iar în județul Vrancea umilirea cetățeanului care trece pragul unei instituții publice a luat sfârșit. Cine nu înțelege acest lucru va pleca din administrația publică! În Vrancea, legea trebuie să fie puternică, ea nu trebuie lăsata la liberul arbitru al fiecăruia, iar cine nu va înțelege acest lucru va trebui să plece, să lase locul adevăraților profesioniști.
   În încheiere, vreau să vă mai spun că Vrancea Puternică înseamnă demararea proiectelor despre care eu și echipa USL am vorbit în ultimele luni de zile. Mă refer aici la crearea de noi locuri de muncă, dar și la crearea unor baze sportive și de agrement pentru locuitorii din jurul municipiului Focșani.
   Zilele acestea Focșaniul va împlini 150 de ani de la unire și eu cred că acest eveniment trebuie să redeschidă drumul pentru ca orașul nostru să devină un simbol al unirii vrâncenilor! Prea mult timp am fost dezbinați!
   În acestă seară dragostea și adevărul au învins ura, minciuna și teroarea PDL.

Vicepreședinte PSD
Marian Oprișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?