Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Microbuze şcolare, pentru elevii de la sate


   Patru microbuze școlare au fost predate ieri, reprezentanților unităților de învățământ beneficiare. Acestea au ajuns la elevii din loca-litățile Dumitrești, Nereju Mic, Năruja și Åžcoala nr.2 din Mărășești. „Consiliul Județean, prin grija domnului președinte Marian Oprișan, a vrut să ne facă o surpriză. Venirea acestor microbuze a fost o surpriză pentru noi, aveam mare nevoie de ele la nivelul județului. Vreau să îi mulțumesc domnului Marian Oprișan că nu uită nicio clipă de copii și de școlile din Vrancea”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar ge-neral.
   Subprefectul Cristi Misăilă spune că județului Vrancea îi vor mai fi alocate și alte microbuze școlare, în perioada următoare. „Acesta este doar un început, urmând a fi analizată posibilitatea de a se mai aduce microbuze. Instituția Prefectului a făcut o analiză a întregului județ,   s-a făcut o solicitare mai mare, dar deocamdată atât    s-a putut realiza. Ar mai fi nevoie între 10 și 15 microbuze” a declarat subprefectul Cristi Misăilă.
   Potrivit directorilor școlilor, dotarea cu microbuze conduce la reducerea abandonului școlar. „Aceste microbuze școlare sunt foarte necesare pentru noi, întrucât avem un număr foarte mare de elevi care nu pot fi transportați decât cu un microbuz cu tracțiune integrală, iar distanța pe care o parcurg zilnic este destul de mare. În felul acesta copiilor li s-au asigurat niște condiții foarte bune pentru învățătură”, a precizat George Ghinescu, consilier educativ al Åžcolii Nereju Mic.
„Este foarte eficient acest microbuz și va rezolva multe dintre problemele șco-lii, probleme care țin de naveta elevilor. Sunt mai mulți elevi ai școlii care au nevoie de un microbuz școlar. Vorbim aici de elevii din loca-litățile Călimănești, Haret și Doaga, în total 80”, a spus Mirela Lorelai Novetschi, directorul Åžcolii nr.2 Mărășești.
   În localitatea Nereju microbuzul era absolut necesar. „Comuna Nereju este a doua la nivel național ca natalitate. La Nereju se știe că sunt copii mulți la școli, avem șase școli și zece grădinițe și era absolut necesar un al doilea microbuz. Pentru aceasta îi mulțumim domnului Marian Oprișan”, a spus primarul Ion Păucă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?