Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Investiţii de 74 miliarde lei în drumurile din Tulnici


Primar doar de un an de zile, Valentin Bîznă a reușit să realizeze câteva proiecte importante pentru comunitate deoarece are sprijinul Consiliului Județean și al președintelui Marian Oprișan. În ultima săptămână au fost demarate mai multe investiții la drumurile din comună după ce fondurile necesare au fost deblocate de noul guvern USL, condus de Victor Ponta. Au început lucrările la drumul Luncă, drumul Dumei sau pe Deal, la Lunca Străjii, valoarea investițiilor demarate fiind de peste 74 miliarde lei vechi.

   Primăria Tulnici a început lucrările la podul Coza după ce banii necesari au fost deblocați prin schimbarea guvernului pedelist, care a blocat investițiile în comună. Este doar una dintre investițiile începute în ultima perioadă la Tulnici, unde administrația locală are sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan și al guvernului condus de Victor Ponta. Așa cum s-a anunțat de săptămâna trecută, au început lucrările la drumul Luncă, drumul Dumei sau pe Deal, la Lunca Străjii. Primarul Valentin Bîznă a declarat că sunt realizate apărători de maluri, gabioane în punctul Tudorache și se fac lucrări de consolidare a malurilor la Moise. Autoritățile pregătesc și balastarea tuturor ulițelor din comună. Primarul Valentin Bîznă a adăugat că s-a depus documentația pentru excavarea a 2.000 de metri cubi de piatră necesară pentru acțiunea de balastare a ulițelor. „Sunt lucrări care valorează 74 miliarde de lei vechi și sunt efectuate cu sprijinul președintelui Consi-liului Județean, Marian Oprișan”, a afirmat primarul Bîznă.
   De altfel, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a afirmat în repetate rânduri că „în comuna Tulnici, proiectele primarului Valentin Bîznă sunt proiectele mele”. „Alimentarea cu apă, etapa a doua, va conti-nua. Ce au rupt apele la Coza și la Lepșa vom repara și vom consolida. Acestea nu sunt vorbe, acestea vor deveni fapte. Să aveți încredere în mine, în colaboratorii mei și pe 10 iunie, vo-    tați-i. Dumnezeu să ne ajute și să scăpăm de cei care ne-au făcut rău”, a afirmat Marian Oprișan.

30 milioane euro pentru dezvoltarea turismului în Lepșa

   Primarul Valentin Bîznă are proiecte pentru dezvoltarea zonei turistice Lepșa astfel încât să fie asigurate locuri de muncă pentru oamenii din comună și să se dezvolte economia de pe toată Valea Putnei. Edilul spune că pentru realizarea acestui proiect pot fi obținute fonduri europene. „Vreau să accesăm un fond de peste 30 milioane euro pentru dezvoltarea zonei tu-ristice Lepșa. Aici ar trebui realizat un complex turistic atractiv, după modelul din Austria, Elveția, cu pârtie de schi, de sanie, cu un parc de distracție. Avem o zonă deosebit de frumoasă care nu a beneficiat de atenția cuvenită până acum”, a afirmat primarul Valentin Bîznă.
   Principalul obstacol în calea realizării acestui proiect este drumul Focșani – Ojdula și drumul pe Coașa, care să asigure legătura cu stațiunea Soveja. Pentru aceste investiții care beneficiază de sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, au fost purtate deja discuții cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi. „A venit ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, și i-am arătat nenorocirile din ultimii ani. Cu Miron Mitrea am lucrat trei ani și jumătate la DN 2D, Focșani – Tg Secuiesc. Drumul Soveja – Coașa -Lepșa va deveni o realitate și în cel mai scurt timp, până la finele anului viitor, vă promit că pe Coașa facem unul dintre cele mai importante raliuri din Europa”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Piață nouă și secție de pompieri

   Pe lista de obiective care vor fi realizate în mandatul următor se numără  construirea Căminului Cultural din satul Coza, modernizarea sistemului de iluminat, montarea de becuri economice. „Am demarat un proiect prin care voi înființa o secție de pompieri militari la Tulnici, iar mașina de aici va fi dată la Lepșa. Deja am purtat discuții cu conducerea ISU Vrancea și urmează să construim clădirea în care va funcționa secția, după care vor fi aduse mașinile, echipamentul și proiectul va deveni funcțional”, a precizat primarul Valentin Bîznă.

Piață modernă la Tulnici

   Una dintre ambițiile primarului Valentin Bîznă este realizarea unei piețe agroalimentare în care locuitorii de pe Valea Putnei să beneficieze de condiții civilizate pentru vânzarea produselor. Deja a fost pregătit proiectul astfel încât să devină realitate una dintre cele mai mari dorințe ale oamenilor din Tulnici, care sunt nevoiți acum să-și va-lorifice produsele pe marginea drumului național DN 2D. „Am terminat proiectul pieței agroalimentare pentru desfacerea produselor naturale din zonă, unde oamenii să poată vinde brânzeturi, carne, legume. Vreau să realizăm o piață cu standuri de vânzare civilizate, moderne, așa cum este nevoie într-o comună precum Tulnici”, a declarat primarul Valentin Bîznă. Acesta a adăugat că în următorii patru ani, cu sprijinul Consiliului Județean, vor începe lucrările la aducțiunea de apă cu captare din punctul Recea. Investiția are o valoare de 1,1 milioane euro și va asigura alimentarea cu apă în satele Coza și Tulnici. Nu în ultimul rând, proiectele primarului includ realizarea unui punct medical la Lepșa, unde să lucreze un asistent pentru bătrânii nedeplasabili și copii. Pentru că este o comună cu mulți crescători de animale, primarul vrea să mo-dernizeze dispensarul veterinar, iar aici să fie angajați un medic și un asistent veterinar permanent.

Primarul trebuie sprijinit de un Consiliu Local USL

   Pe lista investițiilor realizate de primarul Valentin Bîznă în doar un an de mandat se află finalizarea lucrărilor de captare a șapte izvoare și construirea a șapte bazine în zona Roschila. Totodată, au fost captate șase izvoare și construite șase bazine în zona Pârâul lui Burdușa, iar în prezent se lucrează la înlocuirea rețelei de alimentare cu apă. Primarul Valentin Bîznă a construit o punte de trecere în zona pârâul satului și pe Coza. „În acest an de zile, toate proiectele au fost blocate de pedeliști la nivel local, județean și central. Orice încercare de comunicare, orice încercare de a le explica că toate aceste proiecte sunt în folosul comunității din Tulnici a fost sortită eșecului. Singurele interese care primează pentru pedeliști sunt interesele personale și de grup. Sperăm că odată cu instalarea Guvernului Ponta și cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, vom reuși să modernizăm comuna Tulnici”, a spus primarul Valentin Bîznă.
   Acesta a dat ca exemplu imobilul din centrul comunei Tulnici în care ar fi trebuit să funcționeze un dispensar medical și pentru care Consiliul Județean Vrancea a alocat bani pentru demararea lucrărilor de reabilitare. Însă consilierii PDL, majoritari în Consiliul Local, au refuzat să aprobe proiectul de rectificare bugetară, iar lucrările nu au putut fi începute. Ulterior, Consiliul Județean Vrancea a aprobat un proiect de hotărâre prin care urmează ca în imobilul respectiv să funcționeze un centru de informare turistică. Valoarea totală a investiției este de peste 1,7 milioane de lei, iar durata de execuție a acestei investiții va fi de 12 luni. Lucrările au început deja, iar edilul din Tulnici a precizat că la etajul doi al clădirii urmează să fie amenajate locuințe pentru specialiști.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?