Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Nicuşor Păcuraru, primarul care va moderniza comuna Vulturu


   Nicușor Păcuraru, candidatul USL la funcția de primar al comunei Vulturu, vrea ca în următorii patru ani să transforme localitatea într-una de nivel european. Construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, modernizarea sistemului de alimentare cu apă, construirea de trotuare în satele Vulturu și Boțîrlău și introducerea unui sistem de selectare a deșeurilor sunt principalele obiective ale candidatului USL, Nicușor Păcuraru.

   Nicușor Păcuraru, candidatul USL la funcția de primar al comunei Vulturu, vrea ca în următorii patru ani să transforme localitatea într-una de nivel european. Păcuraru spune că acest lucru va fi posibil prin accesarea fondurilor europene în baza unor proiecte bine întocmite. „Singura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a susținut Nicușor Păcuraru.
   Construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, modernizarea sistemului de alimentare cu apă, construirea de trotuare în satele Vulturu și Boțârlău și introducerea unui sistem de selectare a deșeurilor sunt principalele obiective ale candidatului USL, Nicușor Păcuraru. „Intenționez ca împreună cu echipa mea să demarez o amplă acțiune de realizare de proiecte prin intermediul cărora să accesăm fonduri europene nerambursabile pentru mai multe obiective de infrastructură. Prioritare pentru mine și echipa mea vor fi construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, dar și  modernizarea sistemului de alimentare cu apă. În acest moment, comuna Vulturu nu are canalizare și nici stație de epurare. De asemenea, vrem să asfaltăm toate drumurile comunale și de interes local, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme reclamate de oameni”, ne-a declarat Nicușor Păcuraru.

Trotuare pentru satele Vulturu și Boțârlău

   Nicușor Păcuraru spune că o altă doleanță a locuitorilor comunei care va fi rezolvată de el până anul viitor este construirea de trotuare în localitățile Vulturu și Boțîrlău. „De asemenea, vreau să construiesc trotuare în localitățile Vulturu și Boțârlău, localități traversate de DN 23 și care în prezent nu au niciun trotuar, iar toată circulația pietonală se face pe marginea drumului. Pietonii, în special copiii, sunt supuși riscului de a fi accidentați. Vom  rezolva această problemă cu prioritate”, a afirmat Nicușor Păcuraru.

Vrea condiții europene pentru creștera animalelor

   Candidatul USL la funcția de primar al localității Vulturu spune că, în calitatea sa de președinte al Asociației Crescătorilor de Animale din Vulturu, a reușit ca în anul 2011 să împrejmuiască islazurile comunale, să le întrețină, să creeze tabere și adăpători pentru animale. Nicușor Păcuraru a precizat că toate aceste lucrări au fost realizate cu o parte din banii primiți de la APIA. „Anul 2011 este primul an în care Asociația Crescătorilor de Animale din Vulturu a primit subvenția de la APIA, în valoare de 3,6 miliarde lei vechi, iar cu o parte din acești bani am împrejmuit izlazurile comunale, le-am întreținut, am creat tabere și adăpători pentru animale și am făcut bazine în care se pot face tratamente la oi. Vom continua acest tip de investiții pentru că oamenii au nevoie de condiții pentru a-și crește bine animalele”, a spus Nicușor Păcuraru.
   Acesta susține că toți contracandidații săi încearcă să arate că investițiile pe care deja le-a realizat nu ar fi legale. „Cârcotașii contracandidați spun că investițiile făcute pentru creșterea animalelor ar fi ilegale și imorale, profitând de neștiința oamenilor. Le garantez concetățenilor că voi continua proiectul până când vom avea condiții europene pentru creșterea animalelor”, a afirmat Nicușor Păcuraru. Acesta a mai spus că va introduce un sistem de selectare a deșeurilor pentru ca oamenii să nu mai arunce gunoaiele la voia întâmplării.

Va construi un Centru pentru persoane vârstnice

   Pe lista sa de obiective, Nicușor Păcuraru mai are trecute obținerea unor microbuze școlare care să transporte elevii din satele îndepărtate, organizarea unui târg săptămânal care să aibă condițiile necesare pentru buna desfășurare a activității, reabilitarea școlilor și grădinițelor, construirea unor case praznicale la biserici, dar și construirea unei creșe. Totodată, Nicușor Păcuraru intenționează să construiască un Centru pentru persoane vârstnice. 

Nicușor Păcuraru încurajează investițiile

   Nicușor Păcuraru a declarat că este unul din marii susținători ai investițiilor de orice fel. El a precizat că odată create condiții optime pentru investitori, la nivel local pot apărea o serie de investiții care să dezvolte, din punct de vedere economic, comuna, dar și să creeze noi locuri de muncă. „Dacă o localitate beneficiază de curent electric, apă, canalizare și drumuri, vin și investitori. În acest moment, o mare parte din populația activă se află la muncă în Italia și Spania. Noi trebuie să încercăm să creem condiții pentru ca acești oameni să își găsească locuri de muncă la ei acasă și un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor afaceri”, a afirmat Nicușor Păcuraru.

Echipa USL, soluția pentru modernizarea infrastructurii

   Nicușor Păcuraru are și un mesaj pentru concetățenii săi pe care îi îndeamnă să participe în număr cât mai mare la vot pe data de 10 iunie și să voteze echipa USL. „Vă aștept la vot pe 10 iunie si vă rog să nu uitați că pentru mine fiecare om din comuna Vulturu contează. Pentru a transforma Vulturu într-o comună europeană și pentru a pune în practică toate proiectele pe care mi le-am propus, și pentru care am sprijinul guvernului USL condus de Victor Ponta  și al președintelui Consiliului Județean Marian Oprișan, vă rog să votați echipa USL. Aceasta reprezintă singura soluție pentru rezolvarea problemelor oamenilor, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii comunei Vulturu”, a încheiat candidatul USL la funcția de primar al comunei Vulturu,  Nicușor Păcuraru.

20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?