Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Încă un derapaj deontologic al trompetei portocalii


   „Atitudinea constant ostilă” a fițuicii portocalii față de Marian Oprișan, fie în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean (CJ) Vrancea, fie în calitatea sa de vicepreședinte al PSD, este criticată într-un comunicat remis, ieri, de Biroul de Presă al CJ. În document se face referire la un articol publicat de trompeta pedelistă și care relatează despre inaugurarea sediului viitorului Tribunal Vrancea. Pretinșii ziariști nu scriu însă un material de presă, ci abordează subiectul din perspectivă electorală, fără a avea însă afișat semnul „publicitate electorală în favoarea PDL”.
   În comunicatul menționat se precizează că „orice cetățean responsabil care a călcat în Tribunalul Vrancea a realizat că, atât justițiabilii cât și magistrații sau avocații au nevoie de condiții decente și de siguranță în săvârșirea actului de justiție”. „Actuala clădire a Tribunalului Vrancea a împlinit, luna trecută, 100 de ani și prezintă un risc seismic important. Din acest punct de vedere, Consiliul Județean Vrancea a oferit spre folosință, gratuit, fostul sediu al Bancorex, intrat în patrimoniul public al județului. Lucrările de reabilitare și compartimentare ale viitorului Tribunal Vrancea au fost finalizate, iar luni, 4 iunie 2012, acesta a fost inaugurat de către ministrul justiției, Titus Corlățean, de către Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan și de către președintele instanței, Costică Diță”, transmite Biroul de Presă al CJ.
   Nu este nici prima și nici ultima investiție la inaugurarea căreia participă președintele Consiliului Județean Vrancea, însă, „faptul că există în județul Vrancea cineva care muncește în folosul comunității”, deranjează conducerea portocalie a trompetei. „Prin urmare, dorim să informăm opinia publică despre faptul că Marian Oprișan a participat la inaugurarea Tribunalului Vrancea în calitate de Președinte al Consiliului Județean Vrancea. (…) Considerăm că acest „deranj” al cotidianului în cauză nu este deloc gratuit! Dimpotrivă, este plătit cu bani grei de către cei care au susținut toate măsurile nepopulare ale Guvernului Boc – închiderea școlilor și a spitalelor, tăierea salariilor, impozitarea pensiilor etc. Ne referim aici la PDL Vrancea care, de când sunt vopsiți în verde, plătesc avioane ca să își facă în județ, campanie electorală”, se arată în comunicat.
   În document se precizează că „președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan nu are nevoie să «fie pus în valoare» de inaugurarea unei investiții de tipul Tribunalului Vrancea”. „A participat la acest eveniment pentru că a fost invitat atât de către ministrul Justiției, cât și de către conducerea Tribunalului Vrancea. Avea și obligația de a participa la acest eveniment deoarece clădirea în cauză a fost transferată în domeniul public al Consiliului Județean Vrancea către Tribunalul Vrancea, la inițiativa sa”, precizează Biroul de Presă al CJ.
   În același timp, este menționat faptul că șefii portocalii ai fițuicii nu au reușit să facă diferența între o chestiune administrativă – cum este inaugurarea unei clădiri – și săvârșirea actului de justiție, care nu poate fi perturbat sau influențat nici de prezența ministrului Justiției, nici a președintelui Consiliului Județean Vrancea. Posibil ca această percepție a șefilor trompetei portocalii „să fie tributară anilor în care PDL făcea presiuni în justiție împotriva liderilor opoziției, sau împotriva tuturor celor care nu le erau lor pe plac”.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?