Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Cod Galben pe râul Râmnicu Sărat


   Meteorologii au prelungit atenționarea hidrologică Cod Galben pe râul  Râmnicu Sărat până astăzi, la ora 10.00. Prin urmare, autoritățile sunt în alertă în condițiile în care, miercuri seara, apa s-a infiltrat în digul de protecție din zona Belciugele, comuna Măicănești. 13 pompieri militari din cadrul Detașamentului Focșani, împreună cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măicănești, localnici și lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) au acționat pentru supraînălțarea și consolidarea digului cu folii din plastic și saci cu nisip. Ieri, reprezentanții SGA au efectuat lucrări de impermeabilizare în interiorul digului de protecție.
   Prefectul Octavian Vieru a fost la Măicănești ieri, și a discutat cu edilul Costel Necula despre aceste probleme. Miercuri, la fața locului a fost subprefectul Cristi Misăilă. „Localnicii au stat cu teamă și se gândeau la tragedia care i-a lovit în urmă cu șapte ani. Apa a început să se retragă în jurul orei unu dimineața și atunci toată lumea a răsuflat ușurată. Sunt câteva pagube înre-gistrate la culturile din zonă, unde mai multe hectare au fost sub apă, dar acolo este o zonă inundabilă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.
   La Nănești, ieri dimineață, ANIF Vrancea a pornit stația de desecare.
Directorul ANIF, Ionel Partene, a precizat că în Vrancea nu au fost pompe de desecare, dar situația a fost remediată la intervenția președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Au fost aduse două pompe cu o capacitate de 200 metri cubi pe oră, respectiv 1430 metri cubi pe oră, care sunt acum la dispoziția ANIF.
   „Am înaintat adrese către Ministerul Agriculturii și Consiliul Județean Vrancea pentru ca aceste pompe de capacitate foarte mare să rămână în Vrancea, pentru a putea fi folosite în situații de urgență”, a precizat Ionel Partene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?