Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Utilizarea reţelelor sociale poate afecta structura creierului


   Un studiu realizat de BUPA Health and Wellbeing din Marea Britanie, prezentat în România de MediHelp International, indică o posibilă legătură între numărul de prieteni pe care o persoană îi are în cadrul rețelelor sociale și mărimea anumitor părți ale creierului.
   În raportul intitulat „Rețelele sociale pot afecta structura creierului uman”, cercetătorii BUPA evidențiază o conexiune între numărul de prieteni de pe rețelele sociale și mărimea anumitor părți din creier, rezultată în urma studierii RMN-urilor a 125 de studenți. Pentru a confirma rezultatele, oamenii de știință au analizat situațiile a alte 40 de persoane. Un subgrup de 80 de oameni care au luat parte la studiu au fost intervievați pentru a afla câți prieteni au în viața reală.
   În urma acestei cercetări, s-a aflat că persoanele care au mai mulți prieteni pe Facebook au mai multă materie cenușie în trei dintre regiunile creierului responsabile pentru memorie, echilibru și simțul vizual. „Rețelele de socializare devin din ce în ce mai populare și influente. Cu toate acestea, știm foarte puține despre impactul pe care îl au asupra creierului nostru sau asupra sănătății în general. Deși poate fi o cercetare interesantă, nu ne ajută neapărat să înțelegem interacțiunea utilizării rețelelor sociale sau impactul pe care îl au acestea asupra creierului. Ar fi interesant să comparăm RMN-urile oamenilor care utilizează rețele sociale în mod regulat cu cele ale oamenilor care nu fac acest lucru și să observăm diferențele”, a declarat dr. Prerna Sharma, Senior Physician pentru BUPA Health and Wellbeing din Marea Britanie.
   Potrivit președintelui MediHelp International, Zahal Levy, studiul oferă informații interesante nu doar despre această situație, ci despre viața modernă în general. „Ne confruntăm cu stres și efort în fiecare zi și trăim noi experiențe în fiecare moment. Toate acestea au un anumit efect asupra noastră, fie el fizic sau mental. În acest tip de societate, cuvintele cheie sunt prevenție și protecție”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?