Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Conducător de moped, în comă la spital


   Un bătrân a ajuns în comă la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, după ce a fost implicat într-un accident de circulație. Evenimentul rutier s-a produs ieri, la ora 11.20, pe DN 2 E85, în localitatea Pufești.
Din primele verificări, a reieșit că bătrânul de 78 de ani, Costică Novac, care se deplasa cu un moped, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers și a fost lovit de o mașină, condusă de Petru Bojilă, din Adjud. Polițiștii au stabilit că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,26 miligrame per litrul alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și i-a fost reținut permisul de conducere. „Din primele verificări, s-a stabilit că bărbatul de 78 de ani, din Pufești, în timp ce se deplasa cu un moped, a trecut de pe banda I pe banda II, cu intenția de a vira la stânga, fără să se asigure, și a fost acroșat de mașina condusă de un bărbat din Adjud. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,26 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și i-a fost reținut permisul de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare”, a precizat comisarul Adrian Ciupercă, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.
   Victima este în comă profundă, fiind internată la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean. Medicii îi dau puține șanse de supraviețuire, mai ales că a fost de câteva ori în stop cardio-respirator, fiind resuscitat.
   De la începutul anului, pe raza județului s-au produs destul de multe accidente de circulație, în care au fost implicați conducătorii de mopeduri.
   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea recomandă conducătorilor de mopeduri să circule cu maximă prudență. De asemenea, aceștia nu trebuie să uite că pot circula doar dacă au un atestat, prin care fac dovada că au absolvit un curs teoretic la școlile de șoferi. Pentru siguranța lor, polițiștii îi sfătuiesc să poarte cască de protectie, iar seara sau în condiții de vizibilitate redusă, vestă reflectorizantă.
   Totodată, mopedul trebuie să fie dotat cu lumină albă în față, iar în spate să aibă dispozitiv reflectorizant de culoare roșie, iar pentru semnalizarea schimbării direcției de mers-lumină de culoare galbenă. Conducătorii de mopeduri nu trebuie să transporte alți pasageri în spate, dacă mopedul nu este prevăzut cu un al doilea loc.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?