Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Zeci de cauze instrumentate de ofiţerii anticorupţie


   Direcția Generală Anticorupție aniversează, astăzi, șapte ani de la înființare. Lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Vrancea au marcat momentul, ieri, printr-o conferință de presă, la care au participat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ion Lefter, șeful Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea comisarul șef Ionel Popescu, adjuncții acestuia, respectiv comisarii șef Victor Norocea și Tomiță Păvăloiu, dar și șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă, comisarul șef Vasilică Târlală. 
   În ultimul an, ofițerii anticorupție și procurorii au instrumentat 49 de dosare de corupție. Au fost întocmite nouă rechizitorii, patru persoane fiind arestate preventiv. Ei au anchetat polițiști, medici, profesiori, angajați din primării, din Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar și alte instituții publice. 
Șeful Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, comisarul șef Virgil Cristian, le-a mulțumit tuturor colaboratorilor. „Sper ca efortul nostru mic, dar consistent, să se alinieze la efortul mare de la nivelul structurii centrale, a Înaltei Curți de Casație și Justiție și Parchetului General, pentru ca măcar generațiile viitoare să trăiască într-o societate corectă”, a spus comisarul șef Virgil Cristian.
   „La început nu prea se știa ce are de făcut fiecare și au fost destule probleme. S-a structurat în timp și a ajuns să fie una dintre cele mai importante structuri din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Dumnealor ne ajută în toate activitățile pe care le facem pe linie de fapte de corupție, iar acest lucru a dat și rezultat. Rezultatele bune ale structurii de la Vrancea se datorează faptului că sunt oameni serioși și bine pregătiți profesional. (…) Activitatea se poate desfășura normal dacă există o stabilitate.  Dacă conducerea se schimbă de două ori pe an, nu se pot obține rezultate deosebite. Noi ne-am bucurat de această stabilitate”, a spus și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ion Lefter.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?