În aceste zile, pe tarabele din Piața Moldovei fac cu ochiul cumpărătorilor cireșele și căpșunile, prima producție autohtonă de fructe din această primăvară, după ce o bună perioadă de timp comercianții au scos la vânzare doar fructe de import. Lădițele încărcate cu parfumatele și gustoasele fructe sunt o ispită la care este greu să reziști. Prețurile variază la cireșe între 5 lei și 10 lei, iar căpșunile autohtone se vând cu 10 lei. Pentru a face marfa mai atrăgătoare, precupeții își fac reclamă cu denumiri ca: „cireșe gustoase” sau „cireșe românești”. Mulți cumpărători se opresc, văd cât este prețul și, în cel mai bun caz, cumpără o jumătate de kilogram, de poftă. Aceștia consultă toate prețurile, se interesează pe la fiecare tarabă despre proveniența fructelor și dacă fructele au fost crescute fără îngrășăminte sau alte substanțe chimice, se încumetă să cumpere. Trufandalele se vând greu, se plâng producătorii.
Căpșunile românești se vând în Piața Moldovei cu prețuri cuprinse între 10 lei și 12 lei.