Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Pedelistul Costică Neaţă ar trebui demis de la Direcţia Agricolă


   Directorul Direcției Agricole, Costică Neață, ar trebui demis din funcție după ce   s-a implicat în campania electorală a PDL. Acțiunile directorului pedelist vor fi verificate de Instituția Prefectului, cea care monitorizează ca șefii de instituții publice deconcentrate, funcționarii publici să nu utilizeze funcția publică în campania electorală din această perioadă.
   Scandalul în care este implicat Costică Neață a avut loc la Milcovul, unde o „gașcă de tineri” a încercat să pună un banner între stâlpii de electricitate. La atenționarea viceprimarului din Milcovul, Mihai Neață, că nu există nicio auto-rizație, pedeliștii i-au transmis că au primit ordin de la Costică Neață. Candidat USL la Primăria Milcovul și viceprimar în funcție, Mihai Neață spune că a fost amenințat telefonic de pedelistul de la Direcția Agricolă, care i-a spus că va avea grijă de el. ,,Sâmbătă, pe la ora 11.00, am plecat cu echipa de juniori la o competiție la Mândrești. Pe drum am văzut o gașcă de tineri de la APV care puneau un banner între stâlpii de electricitate. Am stat de vorbă cu ei și le-am spus că nu au toate autorizațiile necesare pentru așa ceva. Ei mi-au spus că autorizația o are candidatul APV la Primăria Milcovul, Liviu Boldeanu. L-am căutat, am stat de vorbă cu el și a recunoscut că nu are avizele necesare pentru a face asta, dar mi-a spus că domnul Neață Costică de la Direcția Agricolă i-a pus să monteze bannerele. Candidatul APV   l-a sunat atunci pe domnul Neață și după ce au discutat ei, mi l-a dat mie la telefon. Costică Neață a început să mă amenințe că îmi arată el mie și alte chestii”, a afirmat Mihai Neață, care a făcut sesizare la poliție și la biroul electoral local.
   Prefectul Octavian Vieru a declarat, ieri, că acest incident va fi verificat și vor fi luate măsurile legale împotriva persoanelor vinovate. Reprezentantul Guvernului a precizat că șefilor de instituții publice deconcentrate li s-a atras atenția să nu utilizeze funcția publică în campania electorală din această perioadă. „Această situație este inadmisibilă și este incompatibilă cu statutul de funcționar public, indiferent de afecțiunile pentru un partid politic. Vom face o verificare și, dacă se va impune, vom lua măsurile stabilite de lege. În întâlnirile cu șefii serviciilor publice deconcentrate, au fost atenționați să nu se implice în activități electorale. Åžefii instituțiilor au fost atenționați de ministrul delegat al Administrației și Internelor, Victor Paul Dobre, dar și de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, să nu utilizeze funcția publică în campania electorală”, a afirmat prefectul Octavian Vieru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?