Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Inspectorii şcolari şi-au acordat singuri gradaţii de merit


   Inspectorii școlari, în frunte cu pedelistul Stan Rogoz, și-au dat singuri gradații de merit, după principiul „cine împarte, parte își face”. Astfel, inspectorul școlar general interimar Stan Rogoz este cap de listă la disciplina fizică, în ceea ce privește punctajul acordat în vederea obținerii  gradației de merit. Pe site-ul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a fost publicată lista finală cu cadrele didactice care vor primi gradație de merit, iar profesorul adjudean a primit 73 de puncte.
   Rogoz nu este singurul inspector care și-a dat gradație de merit. Inspectoarea de limbă franceză Zvetlana Baciu a obținut, la rându-i, gradație de merit, cu 88 de puncte, fiind prima pe listă la această disciplină. De asemenea, și inspectorul Daniela Sîrghie se situează pe primul loc, cu 85 de puncte, dar la disciplina matematică.
   Inspectorul școlar Åžtefan Chipăilă a obținut 76,50 de puncte și este primul la disciplina geografie. Inspectorul de religie Ion Dragu a obținut și el un punctaj satisfăcător, situându-se pe poziția a doua la disciplina religie, în vreme ce inspectorul PDL-ist Bănel Bărbieru este codașul listei beneficiarilor gradațiilor de merit, cu numai 66,25 de puncte.
   Profesoara Maria Lupu, cadru didactic la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani și fost inspector școlar general adjunct, a obținut gradație de merit cu 95,50 puncte, fiind prima pe listă la disciplina Limba și Literatura Română . Ea este urmată, la o distanță considerabilă de puncte, de profesoara Janet Popoiu, directorul Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani. Janet Popoiu a obți-nut 84 de puncte.
   Pe aceeași listă a beneficiarilor gradațiilor de merit se mai află directori de unități de învățământ, printre care și Alina Maiereanu, care conduce Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, dar și alte nume de profesori, care au făcut performanțe cu elevii în competiții și proiecte. Deși au făcut performanțe, nu au „reușit” să obțină punctaje mai mari decât ale inspectorilor școlari.
   În total, începând cu anul școlar 2012 – 2013, 219 cadre didactice vor beneficia de un plus la salariu de 25 la sută, în urma obținerii acestei gradații de merit. În perioada 30-31 mai, tabelul nominal cu cadrele didactice validate care vor urma să primească gradație de merit de la 1 septembrie va fi transmis Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului în vederea emiterii ordinului de ministru. Emiterea ordinului se va face pe 30 iulie.
 Lista completă a beneficiarilor gradațiilor de merit poate fi consultată  AICI.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?