Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Planul de şcolarizare a fost aprobat


   Planul de școlarizare pentru anul școlar 2012 – 2013, propus de  conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, a fost aprobat, cu mici ajustări. Astfel, pentru anul viitor, la seral s-a propus înființarea a 8 clase, dar au fost aprobate 7, cu un număr total de 200 de elevi pentru clasa A IX-a. A fost anulată o clasă de protecția mediului. O singură clasă de seral cu frecvență redusă se va forma pentru anul viitor. Învățământul profesional va dispune de 11 clase, totalizând 308 elevi.
Pentru învățământul liceal, ruta progresivă, vor fi 8 clase cu un număr de 224 elevi. La învățământ profesional cu stagii de pregătire practică vor fi 3 clase cu 36 de elevi. La învățământ liceal pentru elevii cu deficiențe se vor forma 4 clase, cu un total de 48 de locuri. Vor mai fi formate 3 clase cu stagii de pregătire practică, cu 84 de elevi.
   Pentru învățământul preșcolar au fost aprobate 466 de grupe, cu 9.188 copii. De asemenea, de la toamnă în învățământul primar, în cele 861 de clase aprobate vor învăța 15.742 elevi, iar la învățământ gimnazial în cele 665 de clase aprobate vor studia 14.053 elevi.
   Joi, după primirea planului de școlarizare, oficialii din cadrul ISJ au trimis în școli, pentru fiecare unitate în parte, planul de școlarizare. Astăzi se va trimite spre tipărire ghidul candidatului, cu numărul de locuri pentru clasa a IX-a, și profilurile disponibile în cadrul liceelor, urmând ca cel mai târziu la mijlocul săptămânii viitoare acesta să fie distribuite în școli, astfel încât elevii, părinții și cadrele didactice să aibă suficient timp pentru a-l consulta, în vederea alegerii celei mai bune opțiuni pentru continuarea cursurilor absolvenților claselor gimnaziale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?