Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Eroii neamului, comemoraţi la Panciu şi Fitioneşti


  Eroii neamului au fost comemorați, ieri, la Panciu și Fitionești, în cadrul unor manifestăti organizate de autoritățile locale.
La Panciu, ceremonia s-a desfățurat la Statuia Eroilor Căzuți în Primul Război Mondial, din centrul orașului. După intonarea Imnului de Stat, reprezentanți ai Uniunii Social Liberale, Primăriei și Consiliului Local Panciu, precum ți cei ai Poliției, celor două licee, dar și Asociației Veteranilor de Război, au depus coroane de flori în cinstea celor căzuți la datorie.
   După oficierea, de un sobor de preoți, a unui Te Deum, primarul Ion Petre a subliniat importanța zilei în care sunt pomeniți martirii neamului. Acesta le-a reamintit celor prezenți că, în Primul Război Mondial, și pe meleagurile păncene s-au dat lupte grele, în special în zona de nord, spre satul Muncelu, când s-au înregistrat nu numai distrugeri semnificative, dar și pierderi de vieți omenești. „Tocmai de aceea, se impune ca o datorie morală comemorarea celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă. Jertfa lor va rămâne, întotdeauna, în inima noastră”, a spus Ion Petre.
Același lucru a fost subliniat și de colonelul (r) Gheorghe Rogoz, președintele Asociației Vereranilor de Război, filiala Panciu, dar și de profesorul de istorie al Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”, Mihai Adafini, care au adus un elogiu soldaților români, amintind de luptele purtate de aceștia de-a lungul zbuciumatei istorii a țării noastre.
   Ceremonia de la Panciu a mai inclus și un program de cântece interpretate de un grup de elevi pregătiți de învățătorul Costică Zbârciog și o suită de cântece patriotice, interpretate de Fanfara „Transilvania” din Cugir.
Martirii neamului au fost comemorați și la Fitionești, la Monumentul Eroilor din centrul comunei, unde un pluton de soldați ai Garnizoanei Focșani a prezentat onorul. După oficierea unei slujbe de pomenire, a urmat depunerea coroanelor de flori și un program artistic susținut de Corul „Sfântul Nectarie” din Ghimicești, îndrumat de preotul Vasile Dabija.
   La eveniment a participat și deputatul PSD Ciprian Nica. Acesta i-a felicitat pe cei prezenți pentru manifestarea organizată, transmițându-le, totodată, și un salut din partea președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, adresat cu prilejul sfintei sărbători a Înălțării Domnului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?