Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Crezi că eşti un cititor bun?


   Ești un cititor rapid? Ai acum posibilitatea de a-ți verifica viteza cu care citești și de a te compara cu alte persoane. Site-ul Staples.com a creat un test contra cronometru pentru a vedea cât de repede citești. Viteza medie pentru un adult este de 300 de cuvinte pe minut, ceea ce înseamnă că o persoană care obișnuiește să citească poate parcurge romanul „Război și Pace”, care are aproximativ 560.000 de cuvinte în limba engleză, în 11.866 de minute.
   Staples.com îți pune la dispoziție o pagină de citit, după care trebuie să răspunzi la mai multe întrebări. După notarea răspunsurilor, programul îți poate spune care este viteza ta de citit și îți poate oferi spre comparare media vitezei la elevi, studenți sau profesori. În plus, poți compara rezultatul tău cu recordul în materie, care este de 4.700 de cuvinte pe minut.
   Testul este amuzant, însă le poate oferi experților posibilitate de a vedea dacă Internetul a schimbat modul în care oamenii citesc anumite materiale. În prezent, ca urmare a faptului că pe Internet poți căuta rapid informațiile care te interesează, dând căutate după un anumit cuvânt cheie, mulți preferă să răsfoiască paginile web, fără a le parcurge în întregime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?