Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Sportivii campioni susţin examenul de Bacalaureat, de luni


   Elevii din clasele a XII-a, componenți ai loturilor naționale lărgite, sunt așteptați astăzi și mâine să se înscrie în vederea susținerii sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat. Åžase elevi din Vrancea se pregătesc, așadar, să susțină, la Bacău, examenul maturității. Este vorba de Valentin Cătălin Voicu, elev al Liceului cu Program Sportiv campion la atletism, Alexandru Munteanu, elev al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, campion la Judo, și Petrică Bărbieru, elev al Liceului cu Program Sportiv, campion la natație și pentatlon modern.
   De asemenea, Alexandru Marian Cernat, campion la rugby,  Alexandru Călugăru și colegul său Dragoș George Torok, ambii campioni la rugby și elevi ai Liceului cu Program Sportiv, vor susține examenul de Bacalaureat mai devreme.
   Pentru acești elevi, cu performanțe deosebite la olimpiadele sportive și concursurile internaționale din anul școlar 2011 – 2012, examenul de Bacalaureat va debuta cu proba A, de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, ce se va desfășura luni și marți, respectiv pe 21 și 22 mai. Exa-menul de Bacalaureat continuă cu proba de evaluare a competențelor digitale – proba D, în zilele de 23 și 24 mai. Eva-luarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C – se va desfășura pe 24 și 25 mai. Proba scrisă la Limba și literatura română  este programată să aibă loc pe 28 mai, pentru ca mai apoi absolvenții olimpici să susțină proba obligatorie a profilului pe 29 mai. Proba la alegere a profilului și specializării este programată să se desfășoare pe 30 mai. Afișarea și depunerea contestațiilor vor fi făcute în aceeași zi, respectiv pe 31 mai. Rezolvarea contesta-țiilor și afișarea rezultatelor finale vor fi făcute pe 1 iunie, potrivit calendarului oficial stabilit în acest sens de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?