Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Curtea de Conturi verifică Spitalul Judeţean de Urgenţă


   Inspectorii Curții de Conturi au demarat, ieri, un control la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Aceștia vor verifica, ca în fiecare an de altfel, activitatea întregii instituții și modul în care au fost cheltuiți banii.
   Ultima dată, Spitalul Județean de Urgență din Focșani a fost vizitat de inspectorii Curții de Conturi la începutul anului trecut, când au constatat mai multe nereguli. Cea mai gravă abatere constatată a fost aceea că 80 de medici din cadrul unității medicale au primit bonuri de masă deși nu ar fi trebuit, în valoare de peste 25.000 lei, pentru orele de gardă efectuate din mai 2008 până în decembrie 2010. S-a motivat că medicii nu ar fi trebuit să primească bonuri de masă în zilele de gardă, întrucât primeau deja o masă caldă, la bucătăria spitalului. Dintre cei 80 de medici vizați, 39 au semnat procesul verbal de înțelegere amiabilă, prin care au fost de acord ca banii care trebuie să fie dați înapoi să fie reținuți din salariu sau din tichetele de masă. Prin urmare, conducerea Spitalului Județean a fost nevoită să dea în judecată 41 de medici pentru a recupera banii.
   Magistrații Tribunalului Vrancea au dat câștig de cauză medicilor, decizia fiind menținută și de magistrații Curții de Apel Galați, astfel că medicii acționați în judecată nu au mai fost nevoiți să restituie banii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?