Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Tânăr anchetat pentru moartea unui copil de 10 ani


   Un tânăr din Slobozia Bradului va fi cercetat penal pentru omor calificat, fiind suspectat că ar fi înecat un copil de zece ani într-o gârlă de pe raza comunei. Fapta s-a petrecut în vara anului 2011.
Inițial, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale, dar părinții copilului mort au contestat în instanță rezoluțiile procurorului, instanța dându-le câștig de cauză. „Admite plângerea. Desființează rezoluțiile Parchetului de pe lîngă Tribunalul Vrancea din 6.10.2011 și 3.11.2011. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru începerea urmăririi penale a lui Z. I., pentru infracțiunea prevăzută de articolul 174-175 litera d Cod penal (…)Definitivă”, este soluția magistraților Tribunalului Vrancea.
   Copilul și-a pierdut viața după ce s-a scăldat într-o baltă, formată în urma efectuării unor săpături. Apa avea aproximativ 2,5 metri adâncime, iar victima nu știa să înoate. Părinții au bănuit că cineva   l-a împins în apa adâncă pe copilul lor motiv pentru care au făcut plângere.
   Reamintim că la vremea respectivă, familia s-a opus efectuării necropsiei cadavrului, iar medicii sosiți la fața locului nu au putut face altceva decât să constate decesul. După ce procurorii au considerat că nimeni nu se face vinovat de moartea copilului, părinții acestuia au introdus pe rolul Tribunalului Vrancea, în decembrie 2011, o plângere împotriva rezoluțiilor  sau ordonanțelor de netrimitere în judecată. Cum erau suspicioși în privința unui tânăr care le-ar fi împins copilul spre moarte, ei au încercat să demonstreze că au dreptate. Magistratul a trimis cauza la Parchet pentru începerea urmăririi penale și continuarea cercetărilor. În fața instanței, pe parcursul procesului,   s-a prezentat și tânărul suspectat, care a declarat că nu se face vinovat de nimic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?