Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Săpun NATURAL preparat în casă, cu lămâie şi rozmarin


   Săpunurile făcute în casă, cu ingrediente naturale, conferă pielii o aromă specială și răspândesc un miros subtil și suav. Vă pro-punem să preparați un astfel de săpun, cu lămâie și rozmarin, bucurându-vă astfel de beneficiile acestuia și de mirosul său delicat. 
 
   Ingredientele de care aveți nevoie: săpun simplu cu glicerină, ierburi, precum frunze proaspete de mentă și rozmarin, busuioc, coajă de lămâie, coajă de portocală
  
   Se realizează astfel: Săpunul cu glicerină se taie în bucăți, pe lungime. Aceste bucăți se pun apoi într-un vas de sticlă, care se introduce în cuptorul cu microunde, pentru ca bucățile de săpun să se topească. Se lasă 30 de secunde. Se amestecă pentru a se desface bucățile mari. Ierburile se mărunțesc. Apoi se storc. Se adaugă în săpunul topit.
   De la citrice se rade coaja. Se stoarce și aceasta. Se presară în amestec și coajă rasă. Compo-ziția rezultată se pune în forme de plastic. Se adaugă și câte o lingură de aditivi pentru fiecare recipient în parte. Aditivii pot fi uleiuri esențiale sau aromatice, coloranți, plante, cereale sau fructe.
   Apoi glicerina se lasă să se răcească timp de câteva minute. Se lasă să stea timp de aproximativ o oră să se decanteze. Apoi se lasă o oră la congelator. După aceea se feliază. Săpunul gata preparat se folosește în termen de 3 luni de la preparare. Rozmarinul este un antibacterian natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?